Pellanet

Ο πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, απέστειλε επιστολή

στον Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριο Ιατρίδη, θέλοντας να εκφράσει την αγωνία των νέων της περιοχής μας, που ενδιαφέρονται να στραφούν στον πρωτογενή τομέα. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής: ''Κύριε Γενικέ,
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας, έχει την τιμή να εκπροσωπεί ένα μεγάλο ποσοστό του τοπικού μας πληθυσμού, που μπορεί και εκφράζει μέσω αυτής της αντιπροσώπευσης τις αγωνίες χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι δεν βλέπουν μπροστά τους να υπάρχει κανένα μέλλον.
Η θέση στην οποία βρίσκεστε, μας δίνει την ευκαιρία να σας γνωστοποιήσουμε ότι εδώ στην Πέλλα και ειδικότερα στον Δήμο μας, κυρίαρχο στοιχείο, που μπορεί να δώσει την ώθηση τόσο στην αύξηση της απασχόλησης, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη, αποτελεί ο πρωτογενής τομέας.
Η αγροτική μας οικονομία δηλαδή, που μπορεί να δώσει προοπτική στην τοπική μας οικονομία.
Ωστόσο, και λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης, βιώνουμε μια κρίσιμη κατάσταση, που ως αντίκτυπο έχει τον οικονομικό μαρασμό.
Νέοι άνεργοι, που ζουν στα χωριά μας, θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, επιθυμώντας να συνεχίσουν τις δουλειές των γονέων τους ή στην άλλη περίπτωση να ασχοληθούν μ΄ένα επάγγελμα που μπορεί να τους δώσει προοπτική.
Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει η θέληση, δεν υπάρχει όμως το κίνητρο, που θα τους οδηγήσει σ΄αυτόν τον τομέα.
Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, ότι για να ξεκινήσεις κάτι, χρειάζεσαι την αρωγή και αυτή μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με την συμμετοχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σίγουρα δεν θα το ακούσατε για πρώτη φορά, είμαστε όμως, υποχρεωμένοι να το επαναλάβουμε.
Δώστε κίνητρα, ανακοινώστε προγράμματα, για να στραφεί ο νέος κόσμος στην γεωργία.
Είναι ο μόνος τομέας, που μπορεί να επανεκκινήσει την Ελληνική οικονομία, να μειώσει τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα των νέων.
Όλοι μαζί, με μια δυνατή φωνή, απευθύνουμε έκκληση στην εγρήγορση των πολιτικών σας επιλογών και αποφάσεων.
Κάτι που αναμένουν με αγωνία όλοι οι νέοι του τόπου μας.
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα δείτε αυτή την πρόσκληση μας, ως μια ύστατη προσπάθεια για την αναστροφή της ύφεσης, που αγγίζει πρώτα τους νέους.
Σε αναμονή απάντηση σας.''
Ο Πρόεδρος
ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας
Αντώνης Μπουρδάνης

Δημοσιεύτηκε στις 8 Οκτωβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:36 - Η Βουλή των Ελλήνων τιμά με τη φωταγώγηση του κτηρίου της τη Μνήμη του μαρτυρικού Ποντιακού Ελληνισμού

10:26 - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο Δήμο Έδεσσας

10:23 - Συνάντηση συνεργασίας εκπροσώπων των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας και Kavadarci

10:19 - Ενημέρωση & Επιμόρφωση για Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και Πρώτες Βοήθειες στην Αρνισσα

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ