Pellanet

Επίσκεψη της Δημάρχου Σκύδρας στην έκθεση «Σκύδρα: Χώροι-Σύμβολα-Μνήμες».

Στο επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Σκύδρας και της πλατύτερης, βεβαίως, περιοχής βρίσκεται αυτήν την περίοδο η ομαδική εικαστική έκθεση, «Σκύδρα: Χώροι – Σύμβολα – Μνήμες». Την έκθεση επισκέφθηκε, την Πέμπτη 4 του μηνός, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Γιακαμόζη, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας και στελέχη του Δήμου. Περιηγήθηκαν για αρκετή ώρα και ξεναγήθηκαν με τη βοήθεια του εικαστικού κι επιμελητή της έκθεσης Λεωνίδα Γκέλου. Ακολούθως, η Δήμαρχος έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών τα εξής: «Πρόκειται για μια μοναδική, άψογη και άριστη εικαστική έκθεση, που όλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους: τίτλος έκθεσης: «χώροι – σύμβολα – μνήμες», θέμα – περιεχόμενο – αντικείμενο, χώρος έκθεσης, που δεν είναι άλλος από το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Σκύδρας, που μεταμόρφωσε το μικρό Βέρτικοπ στη σημερινή πόλη της Σκύδρας. Η έκθεση αυτή αναδεικνύει και προβάλλει τη Σκύδρα μας! Τιμά το δήμο μας. Συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, της παράδοσης και του πολιτισμού μας. Για τους παραπάνω λόγους θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από καρδιάς, όλους τους συντελεστές, τους διοργανωτές και φυσικά τον άνθρωπο που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και την υλοποίηση της έκθεσης και δεν είναι άλλος από τον εικαστικό Λεωνίδα Γκέλο. Ως δημοτική αρχή με κάθε ειλικρίνεια θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα στηρίζουμε τέτοιες δράσεις και σας καλώ να συνεχίσουμε το υπέροχο αυτό ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό, ταξίδι που ξεκίνησε στο χώρο αυτό στις 9 του Μάη 2015!

Δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά