Pellanet

Στην Ζάκυνθο η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών

 Στην Ζάκυνθο ,ταξίδεψαν το Σαββατοκύριακο τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών, μαζί με τις χορωδίες της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς και του Πολιτιστικού Σωματείου "Το Φιόρο του Λεβάντε", για να υπηρετήσουν από κοινού έναν σημαντικό σκοπό. Να αποτίσουν φόρο τιμής στο μεγάλο αρχιμουσικό Κώστα Σαμψαρέλλο που έδεσε ,κατά τη διάρκεια της ζωής του, τρεις πόλεις, τα Γιαννιτσά, την Καλαμαριά και τη Ζάκυνθο, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις "Αφιερώματος στον Σαμψαρέλλο". Το Σάββατο το πρωί τελέσθηκε μνημόσυνο στον κοιμητηριακό ναό του Αγίου Θεοφίλου Ζακύνθου και στη συνέχεια τρισάγιο στον τάφο του. Οι χορωδοί έψαλλαν και τραγούδησαν έργα του στον τάφο του, συγκινημένοι, πρώην μαθητές του που νοερά αισθάνονταν να τους διευθύνει.
Την επόμενη μέρα, με πρωτοβουλία της Ζακυνθυνής χορωδίας και των συνδιοργανωτών, Δήμου και Περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο όπου οι παρευρισκόμενοι, πρωτοστατούντων των τοπικών αρχόντων, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, εκτός από έργα του μουσουργού Κ. Σαμψαρέλλου που ερμήνευσαν οι παραπάνω χορωδίες, η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου και οι "Τραγουδιστάδες της Ζακύνθου", αλλά και τον κ. Ιακωβο Κονιτόπουλο κάτοχο του προσωπικού του αρχείου να παρουσιάζει άγνωστα βιογραφικά του στοιχεία, που φόρτισαν συγκινησιακά το ακροατήριο.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!