Pellanet

Τρως χωρίς να πεινάς; Μάθε τι προκαλείς στην υγεία σου

Αν ανήκετε σε αυτούς που διαρκώς τσιμπολογάνε χωρίς να πεινάνε πραγματικά, τα αποτελέσματα νέας έρευνας ίσως σας οδηγήσουν να αλλάξετε στάση.

Οι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες τρώνε όχι επειδή πεινάνε πραγματικά αλλά επειδή υπάρχει διαθέσιμη τροφή. Σ' αυτό συμβάλλει η διαφήμιση που βομβαρδίζει τον καταναλωτή με διατροφικούς πειρασμούς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας του David Gal, από το University of Illinois, στο Σικάγο, είναι πιο υγιεινό για τους ανθρώπους να τρώνε όταν πεινάνε σε μέτριο βαθμό παρά όταν δεν πεινάνε.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 45 φοιτητές.

Τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν πρώτα το επίπεδο πείνας τους και στη συνέχεια να καταναλώσουν ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες.

Για να μετρήσουν πώς το γεύμα επηρέαζε την υγεία των συμμετεχόντων μετρήθηκε το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα τους, σε τακτικά διαστήματα, μετά την κατανάλωση του γεύματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι άνθρωποι που πεινούσαν μετρίως πριν το γεύμα είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά την κατανάλωση του γεύματος έναντι των ανθρώπων που δεν πεινούσαν ιδιαίτερα πριν το γεύμα.

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα συνδέονται ως γνωστό με διαβήτη, παχυσαρκία και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the Association for Consumer Research.

Πηγή: onmed.gr

Δημοσιεύτηκε στις 4 Ιανουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.