Pellanet

Συνεδρίαση για τις Γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις

Στη συνεδρίαση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων συμμετείχε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940 – 1945. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων και στόχο είχε την ενημέρωση και το συντονισμό των ενεργειών για την προσπάθεια διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Η ζημία που υπέστη η Ελλάδα από τη ναζιστική κατοχή, σημείωσε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, είχε ψυχικές συνέπειες που δεν γιατρεύτηκαν ποτέ. Είχε όμως και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές που δεν θα κατορθώσουμε ποτέ να προσεγγίσουμε το κόστος τους. Όσο όμως απομακρυνόμαστε από τα χρόνια της βαρβαρότητας όσο και αν προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή, αν φύγουν από τη ζωή και οι τελευταίοι που επέζησαν από τη ναζιστική θηριωδία θα μπούμε πλέον σε χρόνους παραγραφής. Για το λόγο αυτό χρειάζεται άμεσα να συνεχιστεί η πολιτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2012 και με την υποστήριξη όλων των τοπικών κοινωνιών που υπέφεραν από τα εγκλήματα της περιόδου 1940-1945, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!