Pellanet

«Μπλόκο» στην εκδήλωση για την παιδεία στο δημαρχείο από φοιτητές και εκπαιδευτικούς

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιησαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου στις 12 μ. ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση για την παιδεία.

Η σύσκεψη είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας για τα προβλήματα του τομέα και έχει θέμα «Ανοιχτά Σχολεία: Η σχέση της εκπαίδευσης με την τοπική αυτοδιοίκηση, το σχολείο ως κέντρο της γειτονιάς» με τη συμμετοχή του Προέδρου της Επιτροπής Διαλόγου και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννη Παντή.

Στην αίθουσα λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση, φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικοί που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα για να διαμαρτυρηθούν και απέκλεισαν την είσοδο στο κτίριο μπήκαν μέσα στην αίθουσα και ύψωσαν πανό με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η σύσκεψη.

Όπως δήλωσε ο κ. Παντής, με αφορμή τις διαμαρτυρίες φοιτητών και εκπαιδευτικών: «Δεν πρόκειται για έναν απλό διάλογο, αλλά για συζήτηση. Ζητάμε, λοιπόν, από όλους τους φορείς να συνεισφέρουν τις προτάσεις τους», ενώ τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συνεργασία και όσοι διαφωνούν με τη συζήτηση θέλουν να μείνει η καταστροφή. Όλοι να βοηθήσουμε για να γίνει η επανεκκίνηση».

Ο κ. Λιάκος, πρόεδρος της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επισήμανε ότι οι διαμαρτυρἰες αποτελούν «χόκεϊ επί πάγου», ενώ τις αντιδρἀσεις την χαρακτήρισε «επαναστατικές πιρουέτες», και πρότεινε τη συνεργασία υπουργείου με ΟΤΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: seleo.gr

Δημοσιεύτηκε στις 1 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:35 - ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ

10:31 - ΕΔΕΣΣΑ: 2η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΦΡΑΓΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

10:27 - ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ -ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

10:24 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη με τον Πρέσβη του Κράτους του Κατάρ

10:21 - Επιπρόσθετες εργασίες αποκατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

23:38 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ-2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

11:50 - Διεξαγωγή Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού Καγκουρό από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών

11:35 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας – Συνάντηση με την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου

10:41 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:36 - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από σχολικές μονάδες σε περιοχές της Ημαθίας