Pellanet

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Βουλευτής Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ανακοινώνει ότι υπογράφτηκε ήδη από τους συναρμόδιους υπουργούς το Προεδρικό Διάταγμα για την δημιουργία του Οργανισμού του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πέλλας και βρίσκεται για τελική υπογραφή στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με τον Οργανισμό του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες) δημιουργούνται 16 οργανικές θέσεις (2 θέσεις ΠΕ, 11 θέσεις ΤΕ, 2 θέσεις ΔΕ και 1 θέση ΥΕ). Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα ουσιαστικότερης παρέμβασης στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στον Νομό μας, υποστηρίζοντας τους νέους και τις νέες που την χρειάζονται, καθώς και των οικογενειών τους. Η ειδική αγωγή και εκπαίδευση, εξ άλλου, είναι πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, η οποία έχει ψηφίσει το 2008 και εφαρμόζει τον νέο νόμο 3699/2008, που δίνει ουσιαστικές λύσεις στους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.
Η θετική εξέλιξη του νέου Οργανισμού του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πέλλας, έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης και στήριξης της ειδικής αγωγής στο Νομό μας, ιδιαίτερα δε, μετά την πρόταση για ίδρυση νέου τριθέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Σκύδρα από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Σκύδρας και με την στήριξη του Βουλευτή Πέλλας κ. Τζαμτζή.
Σε επικοινωνία του με το Υπουργό κ. Σπηλιωτόπουλο και τον Υφυπουργό κ. Λυκουρέντζο, ο κ. Τζαμτζής διαβεβαιώθηκε ότι η διαδικασία της απόφασης για την ίδρυση 3/θ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Σκύδρα, έχει πάρει, ήδη, τον δρόμο της, αναμένεται να εκδοθεί το φθινόπωρο του 2009, ώστε το σχολείο να λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2010-2011 στο κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σκύδρας. Γι' αυτό και ο κ. Τζαμτζής αγωνίζεται να αποδοθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Σκύδρας το κτίριο της Λ.Α.Φ. Σκύδρας με την εκποίηση άνευ πλειοδοτικού διαγωνισμού, απευθείας στο Δήμο, και με τίμημα που θα οριστεί από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:37 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14:34 - «Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

13:58 - Κώστας Τσιάρας: Να επενδύσουμε στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη- Από κοινού με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες οι λύσεις για τη μυδοκαλλιέργεια

13:50 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Πέλλας

15:38 - Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών – Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

14:08 - Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

14:06 - MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.”

14:04 - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

11:20 - «Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κου Δημητρίου Βαρτζόπουλου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

11:15 - Θερινό σινεμά και τον Σεπτέμβριο στην Έδεσσα