Pellanet

Ξεκινά έλεγχος τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 15ετίας

Τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των καταθέσεων σε βάθος 15ετίας, από 10ετία που ισχύει σήμερα, προωθεί η κυβέρνηση στην προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής.

Η πρόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς.

Αναφερόμενο στην λίστα Μπόργιανς, το ίδιο στέλεχος, σημείωσε ότι για την αξιοποίησή της είναι καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων.

Το νομοσχέδιο, αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών, από το τέλος του προηγούμενου έτους αλλά δεν έχει ακόμη προωθηθεί λόγω των ενστάσεων των θεσμών.

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε το ίδιο κυβενρητικό στέλεχος το νέο πλαίσιο της αυτοκαταγγελίας θα πρέπει να προβλέπει φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30-40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση μόνο για όσους επενδύσουν τα κεφάλαια αυτά σε ακίνητα.

Επίσης, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν παράλληλα το νέο περιουσιολόγιο αλλά και να αγοραστούν και άλλα CD με φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.

 

 

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027