Pellanet

Για μια θέση στο Γκίνες: Χιλιάδες Πόντιοι -και όχι μόνο- «περικύκλωσαν» τη ΔΕΘ χορεύοντας ομάλ (βίντεο)

«Πλημμύρισε» κόσμο και ήχους από λύρα ποντιακή, χθες το βράδυ, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες Πόντιοι -και όχι μόνο- από διάφορες περιοχές της χώρας κατέφθασαν στο εκθεσιακό κέντρο, με έναν και μοναδικό σκοπό· να ενώσουν τα χέρια και να χορέψουν τον μεγαλύτερο (σε μήκος και αριθμό συμμετοχών) ποντιακό χορό ομάλ του κόσμου! Το Ομάλ χορεύεται σε ρυθμό 4/8, είναι από τους δημοφιλέστερους και έχει 6 βήματα.

Τα αδέλφια Τσαχουρίδη έδωσαν το «σύνθημα», στο τέλος της συναυλίας τους «Μαζί με ...ψυχή», στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ και όλοι όσοι ήταν παρόντες έπιασαν τον χορό σχηματίζοντας όχι έναν αλλά πολλούς κύκλους γύρω από τη Διεθνή Έκθεση. Το γεγονός αυτό σκόρπισε χαμόγελα στους διοργανωτές που ετοιμάζονται να στείλουν το πλήρες υλικό -βίντεο από κάμερες, επίγειες και εναέριες (drone), εισιτήρια που κόπηκαν καθώς και τα αριθμημένα χαρτάκια που δόθηκαν στους συμμετέχοντες- προκειμένου οι υπεύθυνοι του Γκίνες να πιστοποιήσουν το ρεκόρ.

   Μια αγκαλιά επί σκηνής των αδελφών Τσαχουρίδη στο τέλος της προσπάθειας ήρθε να επιβεβαιώσει το μέγεθος του εγχειρήματος αλλά και της χαράς και του ενθουσιασμού των δύο καλλιτεχνών. Συναισθήματα που αποτυπώθηκαν και στις δηλώσεις που έκαναν λίγη ώρα αργότερα στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">    «Περιμένουμε να δούμε το υλικό. Μας έχουν πει ότι έχει κυκλώσει η Έκθεση επτά φορές! Μιλάμε για μία περίμετρο τριών χιλιομέτρων» εξήγησε ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ο οποίος απέδωσε το βροντερό "παρών" του κόσμου στη δύναμη της πίστης, της αγάπης και του πάθους γι' αυτό που κάνουν.

   Από την πλευρά του, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε έναν προσωπικά, όλους τους συλλόγους και τα οργανωμένα σωματεία που συμμετείχαν, γιατί παρατηρήσαμε ότι ήταν προσωπικός στόχος του καθενός ξεχωριστά. Κι αυτό ήταν συγκινητικό» τόνισε.

   *Το Ομάλ είναι ποντιακός χορός που χορεύεται σε ρυθμό 4/8 (τέσσερα όγδοα). O χορός είναι από τους δημοφιλέστερους και έχει 6 βήματα.

http://left.gr/

 

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά