Pellanet

Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 2 ατόμων στην Χαλκιδική

 

Συνελήφθη ένας 57χρονος τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό

Με το πρόσχημα υποτιθέμενης επιχειρηματικής συνεργασίας κατάφερε μαζί με συνεργό του, να τους αποσπάσουν περισσότερα από 10.000 ευρώ

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός 57χρονου ημεδαπού, για απάτη σε βάρος 2 ατόμων στην Χαλκιδική.

Σε βάρος του 57χρονου, καθώς και γυναίκας συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος από τον Μάρτιο του 2016, παρουσιαζόταν στους παθόντες ως υποτιθέμενος μεσάζοντας για επιχειρηματική συνεργασία με εργοστάσιο του εξωτερικού, όπου η συνεργός του εμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτρια και τους υπόσχονταν την ίδρυση και λειτουργία αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, που θα έκανε εισαγωγές των προϊόντων του εργοστασίου.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο 57χρονος χθες (01-11-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, τη στιγμή που παραλάμβανε από τους παθόντες το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τμηματικά από τους παθόντες ανέρχεται στα 10.700 ευρώ, ενώ παράλληλα οι παθόντες υπέστησαν και οικονομική ζημιά που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 34.000 ευρώ και αφορούσε το λειτουργικό κόστος προετοιμασίας της υποτιθέμενης επιχείρησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:56 - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ !

13:12 - Ενημερωτική εκδήλωση για τη «Στεφανιαία νόσο – Η πρόληψη είναι το κλειδί για την υγεία της τρίτης ηλικίας»

12:58 -  ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΈΔΕΣΣΑΣ (ΦΟΕ & 1000 ΠΕΥΚΑ)

13:11 - Δυο φρέσκα πρόσωπα μπαίνουν στον πολιτικό διάλογο στο Δήμο Πέλλας 

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»