Pellanet

H Έφη Αχτσιόγλου υπουργός Εργασίας

Η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου είναι η νέα υπουργός Εργασίας.

Έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.

Η Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.

Από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε... ανήσυχη και είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά, πάντως, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Άρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:57 - Παιδιά παίζουν σε ανοιχτές καταπακτές υδραγωγείου στη Νέα Πέλλα. Το ίδιο λάθος της ΔΕΥΑΠ για δεύτερη φορά.

16:58 - Ανακοίνωση Δήμου Σκύδρας για τον καθαρισμό οικοπεδικών χώρων

14:10 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

13:51 - Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2025 σε περιοχή της Χαλκιδικής

13:50 - Τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία: Από το μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» στα clusters και το blockchain – Ενημέρωση από το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13:37 - “Ενημέρωση για την 8η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση “Εκπαίδευση και Λαογραφία 2026” στην Έδεσσα_ΔΔΕ Πέλλας

13:29 - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

13:26 - ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

13:24 - ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

13:20 - Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο την Κυριακή 5 Απριλίου