Pellanet

Εθνικό Ταμείο Κοιν.Συνοχής

Η χρηματοδότηση προγραμμάτων εισοδηματικής ενίσχυσης 2 εκατομμυρίων συμπολιτών μας, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αποτελεί το στόχο του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην κυβερνητική επιτροπή. Η χρηματοδότηση του ταμείου για το 2008 θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ και σταδιακά θα αυξάνεται έως ότου φθάσει τα 2 δισ. το χρόνο.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι, να βοηθήσουμε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς μέχρι σήμερα στην Ελλάδα η κοινωνική πολιτική δεν έχει δείξει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της φτώχειας, σύμφωνα με τα ποσοστά που αγγίζουν το 20%.
Με το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, μπαίνουν οι βάσεις για να αλλάξουν τα πράγματα επισήμανε ο κ. Αλογοσκούφης.
«Άνθρακες ο θησαυρός, της κυβέρνησης που θεωρεί ότι με 1,3 ευρώ την ημέρα το 2008 και προοπτικά με 2,8 ευρώ την ημέρα στους φτωχούς θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια τους» σημειώνει ο ΣΥΝ.
Ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση στα 3,5 χρόνια έκανε σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας που ήταν η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας συνολικά κατά 30% στη διετία 2007-2008, η αύξηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ και η ίδρυση ταμείου για τη στήριξη ανέργων σε περιοχές που αποβιομηχανοποιήθηκαν όπως π.χ. η Νάουσα
Όπως τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, στόχος είναι η σημαντική μείωση της φτώχειας μέσα στην επόμενη 5ετία. Το ποσό που θα καταβάλλεται στους δικαιούχους θα διαμορφώνεται με βάση συγκεκριμένα αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου, 2007


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:37 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14:34 - «Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

13:58 - Κώστας Τσιάρας: Να επενδύσουμε στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη- Από κοινού με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες οι λύσεις για τη μυδοκαλλιέργεια

13:50 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Πέλλας

15:38 - Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών – Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

14:08 - Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

14:06 - MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.”

14:04 - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

11:20 - «Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κου Δημητρίου Βαρτζόπουλου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

11:15 - Θερινό σινεμά και τον Σεπτέμβριο στην Έδεσσα