Pellanet

Σύνταξη γυναικών υπαίθρου

Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας ζητούν δέκα βουλευτές της κυβέρνησης. Η κίνηση δημιούργησε βαρύ κλίμα στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, την Πέμπτη, καθώς ήρθε να προστεθεί στις ηχηρές διαφοροποιήσεις των «γαλάζιων ανταρτών» για το Ασφαλιστικό. Οι δέκα βουλευτές που προέρχονται όλοι από αγροτικές περιοχές, μεταξύ των οποίων και ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος έθεσε το θέμα σε σύσκεψη που έγινε στη Ρηγίλλης, υποστηρίζουν ότι με την υπάρχουσα κατάσταση αδικείται κατάφωρα η αγρότισσα, καθώς υποχρεούται να ασφαλίζεται στον ΟΓΑ από τα 21 χρόνια της και θα πρέπει να εργάζεται επί 44 χρόνια για να λάβει σύνταξη στα 65 της. Οι ίδιοι θεωρούν ότι υπάρχουν τα περιθώρια για να αποδεχθεί η κυβέρνηση το αίτημά τους, επειδή «η εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας με τις υπόλοιπες εργαζόμενες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τα 65 στα 60 έτη, είναι πράξη δικαιοσύνης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου, 2007


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:19 - Στοχευμένο workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:14 - Λιτόχωρο: Κλειστό τμήμα δρόμου λόγω έργων ΔΕΔΔΗΕ στις 17-19 Οκτωβρίου (08:00-14:00)

11:12 - VEGORITIDA APPLE FESTIVAL – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

11:09 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

19:52 - Ευχαριστήριο του Δήμου Δίου-Ολύμπου προς το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για τη συμμετοχή του στα εγκαίνια της «19ης Γιορτής του Αγρότη & Κτηνοτρόφου»

19:50 - Συνελήφθη ένα άτομο για 13 κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην Βέροια

19:49 - Σάκης Αρναούτογλου: Οι Κάτοικοι της Αχλάδας Φλώρινας αντιμέτωποι με κρατική αδιαφορία – Η Κομισιόν ρίχνει το βάρος στην Ελληνική Κυβέρνηση.

19:47 - Θεοδώρα Τζάκρη – Ευχές στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο Δέβρελη

19:46 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντας» του Δήμου Έδεσσας

19:43 - Τρέχουμε …Δεν κοιμόμαστε. Το μεγαλύτερο νυχτερινό δρομικό πάρτυ της χώρας με τους ΟΝΙΡΑΜΑ στους Αμπελόκηπους