Pellanet

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ

συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, αναμένεται να υπογράψει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το μνημόνιο συνεργασίας, μολονότι δεν είναι δεσμευτικό, θα δηλώνει την πρόθεση οικονομικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας.
Το έδαφος είχε ήδη στρωθεί και προετοιμάστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης, με επενδυτές από το Κατάρ στη Νέα Υόρκη, ενώ υπενθυμίζεται ότι ταξίδι στο Κατάρ έχει πραγματοποιήσει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι Καταριανοί ενδιαφέρονται και για άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, πέραν της τριπλής ενεργειακής επένδυσης των 110 δισ. ευρώ στον Αστακό (μονάδα ηλεκτρισμού, τερματικός σταθμός υγροποιημένου αερίου και μονάδα βιοκαυσίμων).
Παράλληλα, όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, το κρατικό fund του Κατάρ φέρεται να έχει εκδηλώσει ισχυρό ενδιαφέρον και για επενδύσεις στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου, στο Ελληνικό.
Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «φιλέτα» στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερδα, υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως αξιοποίηση μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.
Αν και δεν είναι σαφές το ακριβές ποσοστό της έκτασης, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα είναι τουλάχιστον 15%, ενώ μπορεί να φτάσει ίσως και το 30%.
Στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:37 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14:34 - «Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

13:58 - Κώστας Τσιάρας: Να επενδύσουμε στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη- Από κοινού με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες οι λύσεις για τη μυδοκαλλιέργεια

13:50 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Πέλλας

15:38 - Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών – Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

14:08 - Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

14:06 - MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.”

14:04 - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

11:20 - «Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κου Δημητρίου Βαρτζόπουλου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

11:15 - Θερινό σινεμά και τον Σεπτέμβριο στην Έδεσσα