Pellanet

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης και Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος.

Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν στη δράση του Συλλόγου, ενώ τονίστηκε ότι μέχρι σήμερα υπάρχει μία άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα είναι καλό να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Κάποιες από τις προτάσεις που συνέθεσαν τον διάλογο, αφορούν την διοργάνωση και καθιέρωση Μνημόσυνου προς τιμήν του Κώστα Γαρέφη και Ντόπιων Μακεδονομάχων, καθώς επίσης και άλλων εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Αλμωπία και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τα ιστορικά στοιχεία και δεδομένα.

Παράλληλα, από τον Σύλλογο προτάθηκε προς τον Δήμαρχο και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία μουσείου «Καπετάν Γαρέφη και Γηγενών Μακεδονομάχων» με έδρα το Γαρέφι, στο οποίο θα μπορεί να βρει κανείς πλούσιο υλικό. Επίσης, προτάθηκε η διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων Μακεδονικού Αγώνα στους Προμάχους. Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Μνημείου Μακεδονομάχων Αλμωπίας στην έδρα του Δήμου, την Αριδαία.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος αναφέρθηκε στους σημαντικούς αγωνιστές που ανέδειξε αυτός ο τόπος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε σήμερα να αναδείξουμε τους αγώνες τους, μιας και έδωσαν ακόμα και το αίμα τους για την πατρίδα μας και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ελληνική ιστορία.

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά