Pellanet

Κάρολος Παπούλιας για χαμηλόμισθους

Την ανάγκη να ενισχυθούν τουλάχιστον οικονομικά τα χαμηλότερα εισοδήματα επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης συνομιλίας του με δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο. Νέα παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Ο Κάρολος Παπούλιας, που το πρωί της Πρωτοχρονιάς δέχθηκε τις ευχές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, κατά την οποία επεσήμανε την ανάγκη η κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Επιπλέον εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, παρά τις δυσκολίες του 2011, το 2012 η οικονομία της χώρας θα μπει σε τροχιά βιωσιμότητας.
Ερωτηθείς για το αν φοβάται κοινωνικές αντιδράσεις, ο κ. Παπούλιας απάντησε πως, παρ' όλο που τα ασθενέστερα στρώματα του ελληνικού λαού υποφέρουν, έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. «Πρέπει να βαδίσουμε αυτό το δρόμο. Και βλέπετε, γι' αυτό και έχουν μια επιμονή, που είναι ό,τι θαυμάζω. Αλλά, από την άλλη μεριά, επειδή έχω περάσει κι εγώ δύσκολες περιόδους στη ζωή μου, ο ελληνικός λαός τις αντιμετώπισε αυτές τις περιόδους με μεγάλο θάρρος και με την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο», συνέχισε και τόνισε: «Νομίζω ότι αυτό γίνεται και σήμερα, παρ' όλο που οι κρατούντες πρέπει οπωσδήποτε να διευκολύνουν αυτή την ανοχή που τους δίνει ο ελληνικός λαός. Και όταν λέω να διευκολύνουν, είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουν οικονομικά, τουλάχιστον, τα χαμηλότερα εισοδήματα».
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας. «Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας», τονίζει.
«H χρονιά που έρχεται, το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και σημειώνει πως «η συμμετοχή όλων μας είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε. Και όταν λέω συμμετοχή, δεν εννοώ συμμετοχή σε νέα βάρη. Εννοώ συμμετοχή στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα».
«Σε τέτοιες συνθήκες, οι καθιερωμένες ευχές των πολιτικών ακούγονται ίσως κούφια λόγια. Αρμόζει περισσότερο η υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε να φύγει το σύννεφο του φόβου από την πατρίδα μας. Να φύγει το γκρίζο από τη ζωή μας. Να φύγει η αγωνία από την καρδιά μας και η ανασφάλεια από την καθημερινότητά μας. Να στρέψουμε το κεφάλι μας ψηλά για να πάρουμε φώτιση κι ελπίδα», υπογραμμίζει ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
«Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος, αλλά και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε», τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει πως το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:37 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14:34 - «Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

13:58 - Κώστας Τσιάρας: Να επενδύσουμε στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη- Από κοινού με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες οι λύσεις για τη μυδοκαλλιέργεια

13:50 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Πέλλας

15:38 - Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών – Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

14:08 - Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

14:06 - MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.”

14:04 - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

11:20 - «Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κου Δημητρίου Βαρτζόπουλου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

11:15 - Θερινό σινεμά και τον Σεπτέμβριο στην Έδεσσα