Pellanet

12 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ 45 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Μεγάλη αδικία χαρακτηρίστηκε η απόφαση που εξέδωσε χθες αργά το βράδυ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών από τη μήνυση που είχε κάνει ο πρώην διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, Μιχαήλ Λούσης, ο οποίος στράφηκε εναντίον του Συλλόγου των καθηγητών του σχολείου του και ιατρών της πόλης μας σε μία δίκη που διήρκεσε περίπου ένα μήνα.

Η απόφαση κατά των περισσοτέρων καθηγητών, του προϊσταμένου καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιατρών και ενός γονέα έδειξαν βαρύτατες ποινές, γιατί δέχθηκαν εκπρόθεσμα δικαιολογητικά για απουσίες μαθητών, και γιατί οι ιατροί τα εξέδωσαν για τρείς μαθητές. Από το σύνολο των 47 κατηγορουμένων δικάστηκαν οι 45 και αθωώθηκαν οι δύο. Οι 3 γιατροί καταδικάστηκαν μέχρι και σε 29 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή και 2.000 ευρώ πρόστιμο για έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού και οι καθηγητές για παράβαση καθήκοντος ή για συκοφαντική δυσφήμηση. Όλοι οι υπόλοιποι 40 καθηγητές 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Το γεγονός ξεσήκωσε όλη τη μαθητική κοινότητα που συμπαραστάθηκε στους μαθητές του 2ου λυκείου και το πρωί πραγματοποιήθηκε πορεία στην πόλη προς τα δικαστήρια με τη συμμετοχή πλήθους καθηγητών. Στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα προς το δήμαρχο, Γ. Στάμκο. 

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:37 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14:34 - «Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

13:58 - Κώστας Τσιάρας: Να επενδύσουμε στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη- Από κοινού με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες οι λύσεις για τη μυδοκαλλιέργεια

13:50 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Πέλλας

15:38 - Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών – Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

14:08 - Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

14:06 - MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.”

14:04 - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

11:20 - «Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κου Δημητρίου Βαρτζόπουλου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

11:15 - Θερινό σινεμά και τον Σεπτέμβριο στην Έδεσσα