Pellanet

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν έχει «κατανόηση»

 για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στην εκκρεμή δίκη Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και επικαλείται το προνόμιο της ετεροδικίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γκίντο Βεστερβέλε, σε γραπτή δήλωσή του σήμερα (13.01.11) αναφέρει ότι «δεν έχω καμία κατανόηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνει ότι η Γερμανία γνωρίζει την ιστορική της ευθύνη και τονίζει: «Γνωρίζουμε επίσης τα ιδιαίτερα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο». Η Γερμανία, όμως, εμμένει στη στάση της και είναι αισιόδοξη ότι η νομική της προσέγγιση θα γίνει αποδεκτή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Βεστερβέλε επικαλείται το προνόμιο της ετεροδικίας. Όπως σημειώνει, «αναφορικά με προσφυγές κατά της Γερμανίας, αναμένουμε ότι θα γίνουν σεβαστές οι διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές δικαίου και κυρίως η ασυλία της Γερμανίας, ως κράτους».

«Εάν πάψει να ισχύει αυτή η βασική αρχή, απειλείται η παγκόσμια κοινότητα κρατών με νομική ανασφάλεια», καταλήγει η ανακοίνωση του Γερμανού ΥΠΕΞ.

Ο κ. Βεστερβέλε, ενημερώθηκε τηλεφωνικά χθες το βράδυ (12.01.11) από τον ΄Ελληνα υπουργό Δημήτρη Δρούτσα, για την απόφαση υποβολής παρέμβασης της Ελλάδας στην εκκρεμή δίκη μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:19 - Στοχευμένο workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:14 - Λιτόχωρο: Κλειστό τμήμα δρόμου λόγω έργων ΔΕΔΔΗΕ στις 17-19 Οκτωβρίου (08:00-14:00)

11:12 - VEGORITIDA APPLE FESTIVAL – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

11:09 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

19:52 - Ευχαριστήριο του Δήμου Δίου-Ολύμπου προς το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για τη συμμετοχή του στα εγκαίνια της «19ης Γιορτής του Αγρότη & Κτηνοτρόφου»

19:50 - Συνελήφθη ένα άτομο για 13 κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην Βέροια

19:49 - Σάκης Αρναούτογλου: Οι Κάτοικοι της Αχλάδας Φλώρινας αντιμέτωποι με κρατική αδιαφορία – Η Κομισιόν ρίχνει το βάρος στην Ελληνική Κυβέρνηση.

19:47 - Θεοδώρα Τζάκρη – Ευχές στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο Δέβρελη

19:46 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντας» του Δήμου Έδεσσας

19:43 - Τρέχουμε …Δεν κοιμόμαστε. Το μεγαλύτερο νυχτερινό δρομικό πάρτυ της χώρας με τους ΟΝΙΡΑΜΑ στους Αμπελόκηπους