Pellanet

Να συνεχιστούν οι γραμμές του ΟΣΕ για Θεσσαλονίκη-Έδεσσα

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, έχει εξαγγελθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης η πρόθεσή της να προχωρήσει σε περικοπές ή και καταργήσεις δρομολογίων του ΟΣΕ στα πλαίσια υποτίθεται της καταβαλλόμενης προσπάθειας για τον οικονομικό εξορθολογισμό του Οργανισμού. Μία από τις καταργούμενες γραμμές, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι και αυτή τηςΘεσ/νικης-Έδεσσας-Φλώρινας, γεγονός που αν συμβεί θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες τουΝ. Πέλλαςκαι ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών του ορεινού όγκου της Έδεσσας(περιοχές του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας), από τις οποίες διέρχονταν η αμαξοστοιχία της γραμμής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι των ορεινών αυτών περιοχών εξυπηρετούνται χρησιμοποιώντας το τραίνο ως το πιοαξιόπιστο μεταφορικό μέσον, αφού συν τοις άλλοις υπάρχειαπουσία σύγχρονου οδικού δικτύου, η προσπελασιμότητα του οποίου ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι πολύ δύσκολη.
Επειδή η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί κυρίως πολίτες, οι οποίοι είναι κάτοικοι μιας ορεινής, παραμεθόριας και μειονεκτικής περιοχής,η ανάπτυξη της οποίας είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη του σιδηρόδρομου.
Επειδή το επιχείρημα της Κυβέρνησης, ότι οδηγείται σε καταργήσεις δρομολογίων για οικονομικούς λόγους, στην προκειμένη περίπτωση είναι αβάσιμο, αφού η συγκεκριμένη γραμμή Θες/νικη-Έδεσσα-Φλώρινα εμφανίζει αποδεδειγμένα με επίσημα στοιχείαπληρότητα που ξεπερνά το 50%.
Επειδή είναι καθήκον μιας ευνομούμενης και σύγχρονης Πολιτείας να παρέχει στους πολίτες τηςτις καλύτερες δυνατές δημόσιες μεταφορές και να φροντίζει συνεχώς για την αναβάθμισή τους, και όχι να στερεί από αυτούς τις ήδη υπάρχουσες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Εάν, συμμεριζόμενος τα παραπάνω, εγγυάται την συνέχιση της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσ/νικη-Έδεσσα-Φλώρινα;
Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:37 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14:34 - «Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

13:58 - Κώστας Τσιάρας: Να επενδύσουμε στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη- Από κοινού με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες οι λύσεις για τη μυδοκαλλιέργεια

13:50 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Πέλλας

15:38 - Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών – Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

14:08 - Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

14:06 - MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.”

14:04 - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

11:20 - «Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κου Δημητρίου Βαρτζόπουλου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

11:15 - Θερινό σινεμά και τον Σεπτέμβριο στην Έδεσσα