Pellanet

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, με 23 θέματα στον πίνακα της ημερήσιας διάταξης. Το πρώτο θέμα ήταν η ενημέρωση του Δ.Σ. για τα οικονομικά του Δήμου ενώ τα υπόλοιπα θέματα ήταν ο ορισμός μελών του δημοτικού συμβουλίου σε επιτροπές και νομικά πρόσωπα του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Μουράτογλου ενημέρωσε για την υπάρχουσα κατάσταση του Δήμου. Η αδυναμία παραλαβής ταμείου ήταν το κύριο θέμα καθώς και το ύψος των οφειλών προς τρίτους. Ο Δήμος Έδεσσας σύμφωνα με την εκτίμηση του Αντιδημάρχου ανέρχεται στα 9 με 10.000.000 ευρώ ενώ της Βεγορίτιδος σε 1.600.000 ευρώ με 2.000.000 ευρώ, το σύνολο σχεδόν φτάνει τα 12εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε υπάρχουν εντάλματα που δεν έχουν πληρωθεί καθόλου, εντάλματα που έχει πληρωθεί ένα μέρος, εντάλματα από τα οποία υπάρχουν οφειλές προς σχολικές μονάδες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ενώ και στον ΧΥΤΑ, που έχει μεγάλο κόστος, υπάρχει άνοιγμα. «Το άνοιγμα από ιδιώτες που δεν πληρώνουν μισθώματα των δημοτικών καταστημάτων που νοικιάζουν είναι 450.000 και 400.000 ευρώ», όπως κατέγραψε στο Ράδιο Πέλλα 103.2 η δημοσιογράφος Κατερίνα Αθανασίου. Χαρακτηριστικό είναι όμως πως ο Δήμος με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να…βουλώσει πολλές τρύπες, πράγμα το οποίο είναι αδύνατον αφού δεν υπάρχει είσπραξη από τα μισθώματα.
Ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σόντρας τόνισε από την πλευρά του ότι «θα ματώσουμε για να βρούμε τη χρυσή τομή», ενώ ζήτησε από τη νέα Δημοτική Αρχή να «διατηρήσει το όνομα του Δήμου και να μην διασυρθεί». «Υπήρχαν χρήματα και δεν πληρώσαμε κάτι», αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων. Για το δια ταύτα όμως… Ο επικεφαλής της ελάσσονος Μιχάλης Φουνταλής σημείωσε πως πρέπει να αναζητηθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ συνέστησε στους διοικούντες «να μην προχωρήσει σε επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών».

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:37 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14:34 - «Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

13:58 - Κώστας Τσιάρας: Να επενδύσουμε στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη- Από κοινού με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες οι λύσεις για τη μυδοκαλλιέργεια

13:50 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Πέλλας

15:38 - Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών – Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

14:08 - Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

14:06 - MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.”

14:04 - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

11:20 - «Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κου Δημητρίου Βαρτζόπουλου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

11:15 - Θερινό σινεμά και τον Σεπτέμβριο στην Έδεσσα