Pellanet

Κρύα Βρύση

Η Κρύα Βρύση δημιουργήθηκε μετά την αποξήρανση της λίμνης από την συνένωση δύο οικισμών, της Πλάσνας και της Πρίσνας στην δεκαετία του 1930. Μετά την αποξήρανση της λίμνης τα κρατικά τοπογραφικά συνεργεία, τα οποία έκαναν τοπογραφικές κατανομές των αγρών, δυσκολεύονταν να βρούν πόσιμο νερό.
Σε ένα μέρος υπήρχε κρύο καθαρό νερό που ανάβλυζε από τη γή, από το οποίο έπιναν όλοι οι κάτοικοι και το έλεγαν “νερό από την Κρύα Βρύση”. Με αυτό τον τρόπο η πόλη απέκτησε το όνομά της. Σήμερα η Κρύα Βρύση αριθμεί 6.866 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με την καλλιέργεια της πλούσια και εύφορης γής. Το καρναβάλι της Κρύας Βρύσης ξεκίνησε το 1988 και είναι ήδη ευρέως γνωστό για την μαγεία και το κέφι που προσφέρει στους επισκέπτες του. Στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, που πραγματοποιούνται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, συμμετέχουν ομάδες και άρματα από την περιοχή του νομού Πέλλας, αλλά και από όλη την Ελλάδα .

Δημοσιεύτηκε στις 1 Δεκεμβρίου, 2016


pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+