Pellanet

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και Ειδικού Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβου Γκανούλη για την οριστική προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβο Γκανούλη για την οριστική προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

Η πολιτεία οφείλει να συγκεκριμενοποιήσει και να νομοθετήσει για την οριστική προστασία της λίμνης κόντρα στα συμφέροντα, εξασφαλίζοντας την δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής πέριξ της λίμνης σε Πέλλα και Φλώρινα.

Ολοκληρώνονται οι μελέτες πλημμύρας και το σχέδιο τροποποίησης της διαχειριστικής μελέτης του υδατικού διαμερίσματος 9 που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Ο βουλευτής αφού ενημερώθηκε για την πρόοδο της τροποποίησης των μελετών διαχείρισης των υδατικών λεκανών και των μελετών πλημμύρας, ανέλυσε στον Ειδικό Γραμματέα Ιάκωβο Γκανούλη και την Διευθύντρια της ΕΓΥ Μαρία Γκίνη την άποψη του για την διαχείριση της λίμνης και ζήτησε την μέγιστη δυνατή διαβούλευση και την επίσπευση των τελικών αποφάσεων.

Ο βουλευτής ζητά από την κοινωνία της Πέλλας και Φλώρινας την επαγρύπνηση της για να υποστηρίξει την οριστική προστασία της λίμνης και την απόκρουση των προσπαθειών συμφερόντων και τοπικών διαπλοκών να μην επιτρέψουν την επιστροφή της φυσικής της λειτουργίας.

Οι μελέτες πλημμύρας ολοκληρώθηκαν, απομένει η περιγραφή των μέτρων προστασίας. Το προσχέδιο τροποποίησης της μελέτης διαχείρισης του υδατικού διαμερίσματος 9 ( στο οποίο ανήκει η Βεγορίτιδα) ολοκληρώνεται και θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης που θα γίνει στην περιοχή με τοπικούς φορείς.

Ακόμη ο βουλευτής έθεσε την ανάγκη αναθεώρησης της λανθασμένης εκτίμησης όσον αφορά την ποσοτική κατάσταση των υπογείων νερών των περιοχών Βεγορίτιδας και Αριδαίας και τον αποχαρακτηρισμό τους από «κόκκινα» επιτρέποντας την έκδοση άδειας απόληψης νερών από τον υπόγειο υδροφορέα κατόπιν μελετών και εγκρίσεων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Ειδικός Γραμματέας και η Διευθύντρια εκδήλωσαν την επιθυμία τους για συνεργασία με τον βουλευτή για την καλύτερη δυνατή τελική διευθέτηση των θεμάτων με στόχο την προστασία της λίμνης στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης Πέλλας και Φλώρινας.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026