Pellanet

Εξπρές και χωρίς έλεγχο επιστροφές φόρων έως 10.000 ευρώ. Ποιους αφορά

Αυτόματα και χωρίς έλεγχο θα επιστρέφει το Δημόσιο ποσά φόρων έως 10.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Το νέο πλαίσιο των επιστροφών φόρων καθορίζεται με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ψηφίζεται εντός της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση θα προβλέπει την επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και ΦΠΑ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις με διαδικασίες εξπρές και χωρίς έλεγχο για ποσά έως και 10.000 ευρώ.

Οι επιστροφές εξπρές προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες αναμένεται να αρχίσουν εντός του Αυγούστου, δηλαδή αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης στη Βουλή και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως 10.000 ευρώ υπολογίζεται ότι αφορούν το 90% των περιπτώσεων και το 1,24% του συνολικού ποσού των επιστροφών της κατηγορίας αυτής. Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα ένας στους τρεις επαγγελματίες - επιχειρηματίες που σήμερα είναι υποχρεωμένος να περιμένει ακόμη και πάνω από ένα έτος προκειμένου να εισπράξει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται θα πάρει σύντομα «ανάσα» ρευστότητας. Οι εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ ως 10.000 ευρώ που θα δοθούν αυτόματα και χωρίς έλεγχο αφορούν σε πλήθος (επιχειρήσεων και επαγγελματιών) το 35% του συνόλου και το 4,5 τοις χιλίοις στο συνολικό ποσό. Έτσι, όπως αναφέρουν στελέχη της Καραγιώργη Σερβίας, από την αυτόματη επιστροφή των φόρων θα ωφεληθούν χιλιάδες φορολογούμενοι ενώ δεν δημιουργείται πρόβλημα στον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το Μάιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς όλες τις κατηγορίες των φορολογούμενων ανέρχονταν σε 1,2 δισ. ευρώ.

Πηγή: madata.gr

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3