Pellanet

Σχολεία: Τέλος ο εθνικός ύμνος και η έπαρση της σημαίας

Τελικά οι αλλαγές στην Παιδεία που αναμένεται να προκαλέσουν ακόμα πολλές κόντρες στο πολιτικό πεδίο φαίνεται πως είναι αρκετές.

Μετά τις κληρώσεις για τους σημαιοφόρους και το τέλος στην αναγραφή της διαγωγής, σταματάει και η έπαρση της σημαίας.

Οπως γράφει η Καθημερινή σύμφωνα με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου τα σχολεία θα ακολουθούν πλέον το τελετουργικό που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Π.Δ. Του κ. Γαβρόγλου ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 7 μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».
Πρακτικά οι μικροί μαθητές δεν θα λένε το πρωί τον εθνικό ύμνο, ούτε έπαρση της σημαίας θα γίνεται καθώς αυτή θα μένει μόνιμα αναρτημένη στον ιστό, όπως σε όλα τα δημόσια κτήρια.
Η σημαία θα κατεβαίνει μόνο με απόφαση των διδασκόντων, κοινώς εάν υπάρχει κάποια φθορά. Ως τώρα προβλεπόταν να μένει η σημαία αναρτημένη όπως στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και επίσημη έπαρση της σημαίας με ωδή του εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, αλλά και στις εθνικές και τοπικές εορτές.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι

14:34 - Χθες (15/4) το 1ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας υποδέχθηκε και πάλι στο ζεστό, σύγχρονο και φιλόξενο χώρο του τις μικρές και τους μικρούς του φίλους.

14:32 - Στις 20 Μαΐου 2024 ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για εγγραφή στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Δίου-Ολύμπου

14:31 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024

14:28 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν γυναίκα στην Πέλλα

14:25 - 31ος Εικαστικός Μήνας Μάϊος Συνεχίζεται με την έκθεση ζωγραφικής του Σάμη Ταμπώχ με ειδικό βάρος για την πόλη

14:22 - Εγκρίθηκε η αναγγελία για την αποζημίωση από τις ζημιές της ανεμοθύελλας της 3ης Μαΐου στις καλλιέργειες ακτινιδίου στο Λιτόχωρο

14:19 - 12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ”, 19/05 – 02/06, στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

14:15 - 2ο AXIOS RUNNING FESTIVAL. Ο Δήμος Χαλκηδόνος υποδέχεται τους δρομείς στη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού!