Pellanet

Αδιανόητη τραγωδία: 64 παιδιά πέθαναν σε νοσοκομείο επειδή σταμάτησε η παροχή οξυγόνου λόγω χρεών

Η τραγωδία συνέβη σε κρατικό νοσοκομείο στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της Ινδίας

Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που συνέβη σε νοσοκομείο στην Ινδία με 64 παιδιά να χάνουν τη ζωή τους επειδή, όπως καταγγέλλεται, διεκόπη η παροχή οξυγόνου λόγω των χρεών της διοίκησης προς ιδιωτική εταιρειά παροχής του αερίου.

Η τραγωδία συνέβη στο κρατικό νοσοκομείο BRD στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Ινδικά ΜΜΕ καταγγέλλουν ότι όλοι οι θάνατοι, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και 34 βρέφη, σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την αδυναμία της διοίκησης να αποπληρώσει ένα χρέος 6,8 εκατομμυρίων ρουπίων στην ιδιωτική εταιρεία παροχής οξυγόνου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, ωστόσο, αν και παραδέχεται ότι υπήρξε πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου, αποδίδει τους μαζικούς θανάτου σε εγκεφαλίτιδα ή σε άγνωστους λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν στη ζωή τα νεογνά.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε την απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου και ζήτησε υπομονή μέχρι να εντοπιστούν οι πραγματικές αιτίες της ανείπωτης αυτής τραγωδίας.

Γονείς, πάντως, περιγράφουν ότι ξαφνικά είδαν τα παιδιά τους να μην μπορούν να ανασάνουν και τους νοσηλευτές να τους δίνουν χειροκίνητες συσκευές προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή οξυγόνου στα παδιά τους

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27