Pellanet

Συνάντηση εργασίας του Δημήτρη Μπίνου με τη βουλευτή κ. Θεοδώρα Τζάκρη

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με τη Βουλευτή κ. Θεοδώρα Τζάκρη και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσιμτσιρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο σκοπός της συνάντησης είχε να κάνει με τα πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα που προκηρύσσονται ή θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα και αφορά τους ΟΤΑ πρώτου βαθμού.

Όπως ενημέρωσε η κ. Τζάκρη τον Δήμαρχο, ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα αφορά στην ενίσχυση και ανάδειξη των τουριστικών περιοχών, μιας και ο Δήμος Αλμωπίας έχει μία από τις σημαντικότερες Λουτροπόλεις και συνδυάζει πολλές μορφές τουρισμού. Μάλιστα, η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της σημερινής Διοίκησης των Λουτρών τις οποίες χαρακτήρισε καίριες, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι πολύ σημαντικό να διεκδικήσει ο Δήμος την ένταξη παρεμβάσεων σε πρόγραμμα 25.000.000 ευρώ που προκηρύσσεται το επόμενο διάστημα για τέτοιους σκοπούς. Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη μελέτη προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, σε άλλη δράση ύψους περίπου 20.000.000 ευρώ μπορεί να ενταχθεί η ανάδειξη κτιρίων δημόσιου χαρακτήρα, τα οποία συνδυάζουν την χάραξη και ανάδειξη τουριστικών διαδρομών. Η ανατολική Αλμωπία ενδείκνυται για τέτοιου είδους δράσεις, με στόχο την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Παράλληλα, υπάρχουν προγράμματα που απευθύνονται στη δημιουργία παραποτάμιων πάρκων. Για τον συγκεκριμένο άξονα η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει οργανωμένη πρόταση που θα αφορά κυρίως στην πόλη της Αριδαίας, με στόχο τη δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου για τους πολίτες. Σύντομα αναμένεται να ανοίξουν προγράμματα από το Πράσινο Ταμείο που θα περιλαμβάνουν πολύ σημαντικές δράσεις.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τη Βουλευτή για το ενδιαφέρον της και τη συνεργασία και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο μας να ενταχθεί σε προγράμματα που αφορούν την ανάδειξη του τουρισμού, αλλά και στον αγροτικό τομέα όπως είναι η άρδευση και η αγροτική οδοποιία, μιας και η τοπική οικονομία βασίζεται κυρίως σε δύο άξονες: Την γεωργία-κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Ο κ. Μπίνος ανέφερε ότι υπάρχει ετοιμότητα σε μελέτες, ενώ ξεκινά έναν νέο κύκλο εργασιών με τους συνεργάτες του με σκοπό την ένταξη σε όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις.

 

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026