Pellanet

Συλλαλητήριο ενάντια στις περικοπές δρομολογίων στον ΟΣΕ

foto1, foto2, foto3 αλλά και στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και των διοδίων πραγματοποίησαν συνδικάτα, κινήσεις της αριστεράς, κάτοικοι των περιοχών Πέλλας και Φλώρινας, οικολογικές οργανώσεις και φίλοι του σιδηρόδρομου.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, η οργάνωση «Ακρίβεια Στοπ», οι «Επιβάτες», συνδικάτα σιδηροδρομικών, δημοτικές κινήσεις και κινήσεις πολιτών της Βεγορίτιδας και της Φλώρινας. Οι κάτοικοι από τη δυτική Μακεδονία αποβιβάστηκαν με το τρένο της γραμμής 2 από την Έδεσσα και συγκεντρώθηκαν με τα πανό τους μπροστά στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν την επαναλειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκης - Φλώρινας, καθώς, μετά τις περικοπές των δρομολογίων, αποφασίστηκε η κατάργηση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας στο κομμάτι από την Έδεσσα μέχρι τη Φλώρινα.
«Η Φλώρινα δεν γίνεται να μην έχει σιδηροδρομική συγκοινωνία. Πρέπει να εξυπηρετούνται με το τρένο, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, οι κάτοικοι της περιοχής», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων Β. Ελλάδας του ΟΣΕ Γιάννης Βλάχος.
«Τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας», χαρακτήρισε τον σιδηρόδρομο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.
Ακολούθησε πορεία μέχρι την οδό Αριστοτέλους.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

19:13 - Το πρώτο Puppy Yoga έρχεται στην Χαλκιδική!

19:10 - Επίσκεψη αυστραλών τουριστικών δημοσιογράφων στην Πέλλα

18:56 - Βάζουμε τα μπάζα στη θέση τους – Προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ