Pellanet

Θ.Τζάκρη για Παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Έδεσσας προς Αλμωπία

Θεοδώρα Τζάκρη για παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και επέκταση προς Αλμωπία:

Στόχος μας μια Πέλλα εξωστρεφής με σύγχρονες υποδομές

 

Στην ημερίδα για τις μεταφορές και τους οδικούς άξονες του Νομού Πέλλας και πιο συγκεκριμένα α) για την υλοποίηση των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας της νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και β) την προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και επέκταση αυτής προς Αλμωπία, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στις 3 Οκτωβρίου 2017 στα Γιαννιτσά, μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Στο καλωσόρισμά της η βουλευτής, υπογράμμισε ότι επιτέλους γίνονται πράξη πολύ συγκεκριμένα βήματα που θέτουν το 2017 ως έτος ορόσημο για τον τομέα των μεταφορών στην Πέλλα, ενώ τόνισε ότι η  κυβέρνηση έχει ανοίξει πλατιά τη συζήτηση για την ανάπτυξη, με όρους έντονα συμμετοχικούς. «Το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας, τόσο στην Πέλλα όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, είναι μεγάλο» ανέφερε η κ. Τζάκρη.

Τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίστηκαν για την πρώτη φάση της βελτίωσης της νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, όπως είπε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ομιλία της έκανε αναφορά και στα μεγάλα οφέλη από την υλοποίηση του έργου:

α) Η βελτίωση της οδικής πρόσβασης στην περιοχή χάρη στα νέα οδικά τμήματα με συνολικό μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων θα μειώσει το χρόνο μετάβασης των κατοίκων στη Θεσσαλονίκη και θα προσφέρει την απαραίτητη οδική ασφάλεια.

β) Η βελτίωση της κυκλοφοριακής σύνδεσης της Έδεσσας με τη Θεσσαλονίκη θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της Πέλλας. Τουριστικοί προορισμοί όπως το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας, ο Άγιος Αθανάσιος και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν, τα Λουτρά Πόζαρ θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμοι. «Οφείλουμε να προσφέρουμε οδική ασφάλεια στους επισκέπτες μας και αναγνωρίζουμε τις απαιτήσεις που έχει ο σύγχρονος ταξιδιώτης» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

γ) Παράλληλα, με το συγκεκριμένο έργο θα μειωθεί ο χρόνος μεταφοράς των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Ο πλούτος της Πέλλας σε νωπά αλλά και επεξεργασμένα προϊόντα είναι μεγάλος, αφού πρόκειται για έναν τόπο που τόσο η πρωτογενής παραγωγή όσο και η μεταποίηση συνυπάρχουν και συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία. Καλύτεροι χρόνοι παράδοσης συνεπάγονται πιο ανταγωνιστικά προϊόντα στο σύνολό τους και η βελτίωση της νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας έρχεται να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε επίσης στην προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και επέκταση αυτής προς Αλμωπία. «Αναγνωρίζουμε τα οφέλη της αναβάθμισης του οδικού δικτύου, αλλά παράλληλα αναγνωρίζουμε και τα οφέλη του σιδηροδρόμου. Ο σιδηρόδρομος είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και έχει διπλό περιβαλλοντικό όφελος: δε συνεισφέρει περιβαλλοντικά μόνο με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που απαιτεί, αλλά και με τη μείωση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο. Το έργο της προαστιακής σύνδεσης αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια, όπως αποδεικνύει και η δημιουργία της “Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο του Ν. Πέλλας”, η οποία διεκδικεί τον προαστιακό σιδηρόδρομο από το 2007. Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του έργου ενισχύεται με τη δυνατότητα να ενταχθεί στον ευρύ σχεδιασμό για την αναγέννηση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα μέσω της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Στην πρώτη φάση, η Σιδηροδρομική Εγνατία περιλαμβάνει τη σύνδεση τριών λιμανιών της Βουλγαρίας (λιμάνι του Δούναβη, Βάρνα, Μπουργκάς) και τριών λιμανιών της Ελλάδας και των αντίστοιχων εμπορευματικών κέντρων (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη). Ακολουθεί η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει τη σύνδεση με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα αναπτυξιακός: να προσελκυστούν νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέα εμπορευματικά κέντρα. Η πρόταση της προαστιακής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που έχουν τεθεί. Για αυτό, διεκδικούμε να αποτελέσει μέρος της δεύτερης φάσης» υπογράμμισε η κ. Τζάκρη στην ομιλία της.

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό της η βουλευτής δεσμεύθηκε προσωπικά να θέσει τα δυο παραπάνω θέματα, μεγάλης σημασίας για το Νομό Πέλλας,  στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα με την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σπίρτζης στην ομιλία του ανέφερε ότι οι παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας της νέας χάραξης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας παρουσιάζουν πλήρη μελετητική ωριμότητα και θα χαρακτηριστούν ως έργο εθνικής σημασίας προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι απαλλοτριώσεις και να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Επίσης, τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεσμεύτηκαν ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και θα χρηματοδοτηθεί κατά ένα μέρος από αυτό και κατά το υπόλοιπο από τις εκπτώσεις άλλων έργων που υλοποιούνται ανά την επικράτεια.

Όσον αφορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής Εγνατίας, μέρος της οποίας αποτελεί και η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στην πρόοδο των μελετών του έργου και  ανέφερε ότι γι’ αυτό το θέμα θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα περίπου νέα συνάντηση όπου οι μελετητές του έργου θα παρουσιάσουν στους τοπικούς φορείς τα αποτελέσματα της επικαιροποιημένης Μελέτης Σκοπιμότητας - Βιωσιμότητας του προτεινόμενου δικτύου.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο της Κυβέρνησης αναφορικά με το «ξεμπλοκάρισμα» της κατασκευής των μεγάλων έργων υποδομής που βάλτωναν για χρόνια, καθώς και στην πολιτική του υπουργείου για την αλλαγή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου εκπόνησης των δημοσίων έργων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας, οι Δήμαρχοι Πέλλας, Έδεσσας, Σκύδρας και Χαλκηδόνας κκ. Στάμκος, Γιάννου, Ιγνατιάδου και Τσουκνιδάς, εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλμωπίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, καθώς και ο βουλευτής Φλώρινας  του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Κ. Σέλτσας και μέλη της “Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο του Ν. Πέλλας”. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωπος της Αναπληρώτριας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

 

 

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:

 

Κυρίες και κύριοι,

σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση για δυο σημαντικά θέματα που αφορούν τον τομέα των μεταφορών στην Πέλλα: την υλοποίηση της νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και την προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών.

Η συζήτηση που κάνουμε σήμερα εδώ είναι ακριβώς η συζήτηση που έχει ανάγκη η Πέλλα. Είναι η συζήτηση για έργα που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην περιοχή και ταυτόχρονα, θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας χάρη στον υπερτοπικό τους χαρακτήρα. Για αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία σφραγίζει την κυβερνητική βούληση για αυτά τα δυο αναπτυξιακά έργα. Για αυτό Υπουργέ, φίλε Χρήστο Σπίρτζη, σε ευχαριστώ προσωπικά που ανταποκρίθηκες στο κάλεσμά μας.

Οι εξελίξεις που έχουμε μέσα στο 2017 είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Γίνονται πράξη πολύ συγκεκριμένα βήματα που καθιστούν το 2017 ως έτος ορόσημο για τον τομέα των μεταφορών στην Πέλλα.

Το πρώτο βήμα είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τις απαλλοτριώσεις που είναι απαραίτητες για τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας. Δέκα εκατομμύρια ευρώ εξασφαλίστηκαν για την πρώτη φάση της βελτίωσης της νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας. Είναι σημαντικό ότι τα χρήματα προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σε μια περίοδο κρίσης, η Κυβέρνηση επενδύει στοχευμένα τους εθνικούς πόρους, σε έργα που απαντούν στις απαιτήσεις, αλλά και τις δυνατότητες κάθε περιοχής και στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες.

Τα οφέλη από την κατασκευή των δυο παρακάμψεων (Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας) είναι πολλαπλά. Η βελτίωση της οδικής πρόσβασης στην περιοχή χάρη στα νέα οδικά τμήματα συνολικού μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων θα μειώσει το χρόνο μετάβασης των κατοίκων στη Θεσσαλονίκη και θα τους προσφέρει την απαραίτητη οδική ασφάλεια. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι πολλοί από τους κατοίκους της Πέλλας μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη καθημερινά για επαγγελματικούς και άλλους λόγους.

Παράλληλα, η βελτίωση της κυκλοφοριακής σύνδεσης της Έδεσσας με τη Θεσσαλονίκη θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της Πέλλας. Τουριστικοί προορισμοί όπως το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας, ο Άγιος Αθανάσιος και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν, τα Λουτρά Πόζαρ θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμοι. Οφείλουμε να προσφέρουμε οδική ασφάλεια στους επισκέπτες μας και αναγνωρίζουμε τις απαιτήσεις που έχει ο σύγχρονος ταξιδιώτης.

Mε το συγκεκριμένο έργο θα μειωθεί ο χρόνος μεταφοράς των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Ο πλούτος της Πέλλας σε νωπά αλλά και επεξεργασμένα προϊόντα είναι μεγάλος, αφού πρόκειται για έναν τόπο που τόσο η πρωτογενής παραγωγή όσο και η μεταποίηση συνυπάρχουν και συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία. Καλύτεροι χρόνοι παράδοσης συνεπάγονται πιο ανταγωνιστικά προϊόντα στο σύνολό τους και η βελτίωση της νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας έρχεται να συμβάλει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εκτός από τα σημαντικά οφέλη, η μελετητική ωριμότητα του έργου είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Είναι γνωστό ότι έργα αυτής της κλίμακας δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς τις απαραίτητες μελέτες και εγκρίσεις.

Το έργο, λοιπόν, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κατασκευαστεί:

- είναι ώριμο μελετητικά,

- τα οφέλη του είναι τεκμηριωμένα και επιπλέον

- έχει ληφθεί και η πολιτική απόφαση για να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως είπα, η απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που υπεγράφη στις 22 Σεπτεμβρίου και εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των 10 εκατομμυρίων για τις απαλλοτριώσεις είναι το πρώτο βήμα. Είναι σημαντικό ότι μόλις δυο βδομάδες αργότερα, έχουμε μαζί μας τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον κ. Σπίρτζη, για να μιλήσει για τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην υλοποίησή του.

Εκτός από το συγκεκριμένο σημαντικό οδικό έργο, στην Πέλλα διεκδικούμε ένα ακόμα μεταφορικό έργο: την προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και επέκταση αυτής προς Αλμωπία. Αναγνωρίζουμε τα οφέλη της αναβάθμισης του οδικού δικτύου, αλλά παράλληλα αναγνωρίζουμε και τα οφέλη του σιδηροδρόμου. Ο σιδηρόδρομος είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και έχει διπλό περιβαλλοντικό όφελος: δε συνεισφέρει περιβαλλοντικά μόνο με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που απαιτεί, αλλά και με τη μείωση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Το έργο της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια, όπως αποδεικνύει και η δημιουργία της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο του Ν. Πέλλας», η οποία διεκδικεί τον προαστιακό σιδηρόδρομο από το 2007. Έτσι, πρόκειται για έργο που εντάσσεται στο νέο αναπτυξιακό  μοντέλο της Κυβέρνησης, που προτρέπει να εμπιστευτούμε τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες που προτάσσουν.

Για το συγκεκριμένο έργο, έχει ήδη ανοίξει ο δημόσιος διάλογος. Μάλιστα, τον προηγούμενο Φεβρουάριο παρουσιάστηκε δημόσια η αναγνωριστική μελέτη χάραξης, ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για όλες τις εξελίξεις. Σε συνέχεια αυτής της ανοιχτής διαδικασίας, σήμερα θα παρουσιαστεί η επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας - Βιωσιμότητας του προτεινόμενου δικτύου. Στόχος μας είναι να συνεχίσει ο παραγωγικός διάλογος, αλλά και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι στη συνείδηση όλων μας, το έργο αυτό έχει ιδιαίτερα αναπτυξιακό χαρακτήρα. Εκτός από τη μετακίνηση των εργαζομένων από την Πέλλα προς τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, ανοίγονται επιπλέον προοπτικές.

  • Αρχικά, πρέπει να δώσουμε έμφαση στη δυνατότητα προσφοράς ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος μέσω μιας διαδρομής στην Πέλλα: από τη δυνατότητα στάσης κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, στα Γιαννιτσά με τα οθωμανικά μνημεία, στη Σκύδρα με τον σιδηροδρομικό σταθμό του Α’ παγκοσμίου πολέμου, στην Έδεσσα με τους καταρράκτες, τον Αγ. Αθανάσιο και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν και την εγγύτητα στα ιαματικά λουτρά της Αλμωπίας.
  • Επίσης, μέσω του συγκεκριμένου έργου, ανοίγονται προοπτικές ανάπτυξης εμπορευματικών κέντρων και μεταφοράς τοπικών προϊόντων. Κρίνω ότι πρέπει να συνυπολογίσουμε τη δυναμική της περιοχής σε αυτόν τον τομέα ενδυναμώνοντας την ίδια τη λειτουργία του σιδηροδρόμου και ενισχύοντας την τοπική οικονομία με κάθε μέσο.
  • Και τέλος, το πιο σημαντικό όλων: ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του έργου ενισχύεται με τη δυνατότητα να ενταχθεί στον ευρύ σχεδιασμό για την αναγέννηση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα μέσω της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Στην πρώτη φάση, η Σιδηροδρομική Εγνατία περιλαμβάνει τη σύνδεση τριών λιμανιών της Βουλγαρίας (λιμάνι του Δούναβη, Βάρνα, Μπουργκάς) και τριών λιμανιών της Ελλάδας και των αντίστοιχων εμπορευματικών κέντρων (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη). Ακολουθεί η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει τη σύνδεση με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα αναπτυξιακός: να προσελκυστούν νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέα εμπορευματικά κέντρα. Η πρόταση της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που έχουν τεθεί. Για αυτό, διεκδικούμε να αποτελέσει μέρος της δεύτερης φάσης.

Τα παραπάνω, βέβαια, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε αναλυτικά, αφού παρουσιαστεί η Μελέτη Σκοπιμότητας.

Κλείνοντας, πιστεύω ότι η σημερινή εκδήλωση θα ανατροφοδοτήσει τη συζήτηση και θα αποτελέσει ευκαιρία για να συζητήσουμε το μέλλον των μεταφορών στην Πέλλα. Τόσο η βελτίωση της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω των δυο παρακάμψεων, όσο και η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών πρόκειται να δώσουν ώθηση προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε: προς μια Πέλλα εξωστρεφή με σύγχρονες υποδομές που είναι απαίτηση όλων μας.

Οι εξελίξεις που έχουμε σε αυτά τα δυο έργα μέσα στο 2017 είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αλλά υπάρχουν και άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν. Για αυτό, θα θέσω προσωπικά και τα δυο παραπάνω θέματα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να τεθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας και πώς αυτές θα μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Για την Πέλλα, η ανάπτυξη δε νοείται χωρίς ένα σύγχρονο δίκτυο μεταφορών.

Η Κυβέρνηση έχει ανοίξει πλατιά τη συζήτηση για την ανάπτυξη, με όρους έντονα συμμετοχικούς. Το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας, τόσο στην Πέλλα, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, είναι μεγάλο. Με σκληρή δουλειά και πνεύμα συνεργασίας, είμαι βέβαιη ότι θα το κερδίσουμε.

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και ιδιαίτερα τον Υπουργό που με την παρουσία του εδώ στηρίζει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Βιολογική γεωργία και ποιότητα προϊόντων, κλειδιά για το μέλλον του αγροτικού τομέα»

14:21 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΗ ΦΙΛΩΤΕΙΑ

14:19 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

14:14 - Κ. Τσιάρας: Ο πρωτογενής τομέας δεν είναι απλώς αριθμοί, είναι άνθρωποι – Στόχος μας να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή

07:15 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Διακοπή ηλεκτροδότησης Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στη Νέα Έφεσο

14:29 - Ανακοίνωση από το ΚΕΠ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

14:28 - Ενεργειακά θέματα του Νομού Πέλλας συζήτησαν Σταμενίτης – Σδούκου και στελέχη της ΔΕΔΑ

14:26 - Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Ημαθία για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

14:18 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Vacantiebeuers” στην Ουτρέχτη

14:16 - Υπεγράφη μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου το συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης του Πολιτιστικού Κέντρου Καρίτσας από την Π.Ε. Πιερίας στον Δήμο Δίου-Ολύμπου