Pellanet

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταπολέμηση των κουνουπιών σε πρώιμη φάση, πριν δηλαδή γίνουν έντομα, σε συγκεκριμένες περιοχές-εστίες εκκόλαψης οι οποίες εντοπίζονται και παρακολουθούνται από την επιστημονική ομάδα. Η εφαρμογή της καταπολέμησης γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένα συνεργεία, με ειδικά βιολογικά σκευάσματα φιλικά προς το περιβάλλον. Οι ψεκασμοί γίνονται από εδάφους ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα με τον Προγραμματισμό, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κίνησης των συνεργείων την εβδομάδα 23/5 έως και 28/5/2011, περιλαμβάνει καταπολέμηση σε περιαστικά και αστικά συστήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας. Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν εφαρμογές σε πλημμυρισμένες εκτάσεις, κοινόχρηστους χώρους, αποστραγγιστικά κανάλια, κανάλια όμβριων, αλλά και ιδιωτικούς χώρους που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα των Δημοτικών Κοινοτήτων Νέας Πέλλας, Παλαιάς Πέλλας, Παναγίτσας, Περαίας, Άρνισσας, Γυψοχωρίου, Τριφυλλίου, Βρυτών, Ξανθογείων, Νέων Ξανθογείων, Αθήρων, Ραχώνας, Γαλατάδων, Καρυώτισσας, Πενταπλατάνου, Γιαννιτσών, Αγίου Γεωργίου, Λιπαρού, Αραββησού, Παλαιφύτου, Πλαγιαρίου, Λάκκας, Δαμιανού, Παλαιού Μυλοτόπου, Καρυώτισσας, Παραλίμνης, Ακρολίμνης, Σταυροδρομίου, Εσωβάλτων αλλά και σε άλλες περιοχές με βάση τα ευρήματα ειδικών δειγματοληψιών. Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρου Θεοδωρίδη επίκειται και νέα συμπληρωματική σύμβαση με τη συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας, για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην αντίστοιχη περιοχή. Τα αποτελέσματα εφαρμογής του Προγράμματος και η πιστότητα της εφαρμογής παρακολουθείται από Επιτροπή με έμπειρα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της καταπολέμησης θα ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε άμεσα την υλοποίηση του Προγράμματος Καταπολέμησης των κουνουπιών, καθώς είναι πολύ σημαντικό να προλάβουμε και να μειώσουμε τους πληθυσμούς πριν προλάβουν να γίνουν έντομα. Το κρύο που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες λειτούργησε ενισχυτικά στην προσπάθειά μας καθώς επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των κουνουπιών. Καλώ όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν το έργο της καταπολέμησης το οποίο είναι αρκετά απαιτητικό. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία και χρησιμοποιούμε τις καλύτερες πρακτικές που έχουν αναπτυχθεί σε διεθνές επίπεδο, με βάση το χάρτη και τις ιδιαιτερότητες όλης της Πέλλας».

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

19:13 - Το πρώτο Puppy Yoga έρχεται στην Χαλκιδική!

19:10 - Επίσκεψη αυστραλών τουριστικών δημοσιογράφων στην Πέλλα

18:56 - Βάζουμε τα μπάζα στη θέση τους – Προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ