Pellanet

Ο Δήμος Βέροιας εξέδωσε ψήφισμα για το νοσοκομείο

ΨΗΦΙΣΜΑ Από το υπ' αριθ. 16/11-7-2011 πρακτικό συνεδρίασης Αποφασίζει Κατά Πλειοψηφία Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας λαμβάνοντας υπόψη ότι: - Η Β΄θμια Περίθαλψη στο Νομό Ημαθίας εξυπηρετείται σήμερα από τα Νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας, με 205 και 120 κλίνες αντίστοιχα. - Το Κεντρικό Νοσοκομείο του Νομού είναι το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, το οποίο καλύπτει εφημεριακά τα 4/5 του Ν. Ημαθίας. - Ότι η οργανωτική φιλοσοφία του Συστήματος Υγείας στην Ημαθία πρέπει να είναι η ενίσχυση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου με κλίνες και τμήματα και όχι η αποδυνάμωσή του. Ø Εκφράζει τη θέση του κατά της μεταφοράς της Οφθαλμολογικής Κλινικής του (μιας από τις πλέον παραγωγικές κλινικές) και της συγχώνευσης με την Οφθαλμολογική Κλινική της Νάουσας, διότι δεν εξυπηρετεί τις καλώς εννοούμενες ανάγκες του πληθυσμού, αφενός μεν λόγω προσβασιμότητας και αφετέρου λόγω της συνεχούς εξέλιξης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην εν λόγω Κλινική της Βέροιας, που αποδίδει τα μέγιστα. Ø Προτείνει την παραμονή της Οφθαλμολογικής Κλινικής της Βέροιας και την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας με νέα τμήματα μετά την προβλεπόμενη επέκταση αυτού για τα επόμενα χρόνια. Ø Για την καλύτερη λειτουργία του ΓΝΒ είναι απαραίτητο η Πολιτεία να προχωρήσει στην επέκτασή του και όχι στη συρρίκνωσή του για μικροπολιτικούς λόγους, κάτι που δυστυχώς γίνεται το τελευταίο διάστημα εις βάρος της υγείας των πολιτών του Νομού μας. Δεν επιθυμούμε να ζήσουμε τις δραματικές στιγμές πολυτραυματία με οφθαλμολογικό πρόβλημα (αρκετά συχνό) να αντιμετωπίζεται σε δύο στάδια με τραγικές συνέπειες.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

19:13 - Το πρώτο Puppy Yoga έρχεται στην Χαλκιδική!

19:10 - Επίσκεψη αυστραλών τουριστικών δημοσιογράφων στην Πέλλα

18:56 - Βάζουμε τα μπάζα στη θέση τους – Προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ