Pellanet

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, προσκεκλημένου του Ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

 

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Νεκταρίου παρουσιάζοντας τον σύγχρονο μας Άγιο ως άνθρωπο πονεμένο στην ζωή, που ήξερε όμως να γλυκαίνει τον πόνο βυθίζοντας τον στην γλυκύτητα του Χριστού, στον οποίο πίστευε ακράδαντα. Εξήρε επίσης το ιερό πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου ως παράδειγμα υπομονής, πίστεως, συγχωρητικότητος και ελπίδος.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου τελέσθηκαν ο Όρθρος της εορτής του Αγίου Νεκταρίου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Κατά το κήρυγμά του ο άγιος Χαλκίδος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της υμνολογίας του Εσπερινού και του Όρθρου της ακολουθίας του Αγίου και εξήρε την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη απόδοση τιμής στον εορταζόμενο άγιο Νεκτάριο. Όπως εξήγησε, μέσω της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιείται η εν Χριστώ ένωσις και ο αγιασμός όλων. Επίσης, μέσα από την θεία λατρεία, εφόσον αυτή είναι ειλικρινής και αληθινή, φανερώνουμε την αγάπη και την πίστη μας στον Θεό. Ο άγιος Νεκτάριος, ο οποίος σε όλη του την ζωή λάτρευε αληθινά τον Κύριο, μετέτρεπε την προσευχή του σε ύμνους, άδοντας «εν τη καρδία αυτού» προς Αυτόν. Συνθέτοντας επίσης ύμνους στην Θεοτόκο εκδήλωνε την βαθειά ευλάβειά του προς το πανάγιο πρόσωπό Της.

Στις ιερές ακολουθίες έλαβαν μέρος οι Πρωτοσύγκελλοι των Ιερών Μητροπόλεων Χαλκίδος, Κίτρους και Εδέσσης καθώς και πολυάριθμοι κληρικοί της μητροπολιτικής επαρχίας καθώς και άλλων Ι. Μητροπόλεων. Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ενώ πλήθος πιστών μετείχε ευλαβικά στον εορτασμό και προσκύνησε τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου και του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.