Pellanet

Γιάννης Σηφάκης: Περιβαλλοντική καταστροφή πίσω από το Δασάκι της Αριδαίας

Ο συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αλμωπία» ανέδειξε το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής πίσω από το Δασάκι της Αριδαίας και το θέμα διερευνάται από τον εισαγγελέα

Με το περιβάλλον κανείς δεν δικαιούται να «παίζει», η όποια επέμβαση οφείλει να έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες και αποφάσεις των αρμόδιων με βάση την υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία

Προσωπικά, και ως μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, παρακολουθώ την υπόθεση και αν χρειαστεί θα αναδείξω το θέμα και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Με αφορμή την επέμβαση στον δασικό χώρο πίσω από το Δασάκι από τον Δήμο Αλμωπίας ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Με το περιβάλλον δεν δικαιούται να «παίζει» κανείς, η όποια επέμβαση οφείλει να έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες και αποφάσεις των αρμοδίων με βάση την υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αλμωπία», του οποίου είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής πριν την παραίτηση μου λόγω της ανάληψης των βουλευτικών μου καθηκόντων, δια των δημοτικών συμβούλων Γεωργίας Αμπάρη και Δημήτριου Ασβεστόπουλου, κατήγγειλαν την καταστροφή της πανέμορφης έκτασης πίσω από το Δασάκι ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση για να ελεγχθεί το τι συνέβη.

Συγχαίρω τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση τους προς όφελος του περιβάλλοντος, πράξη που συνάδει απολύτως με τις βασικές αρχές του συνδυασμού μας από την ίδρυση του για δράσεις προστασίας του φυσικού πλούτου της Αλμωπίας και ανάπτυξης αλλά με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Αναμένουμε το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών.

Οι δικαιολογίες που διατυπώθηκαν ( που μάλιστα κάθε μέρα άλλαζαν) δεν πείθουν και τον πλέον καλόπιστο.

Όσο για κάποιους που προσπάθησαν να ρίξουν «βέλη» εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά απαντώ ότι ο δικός μας δημοτικός συνδυασμός ανέδειξε το θέμα και ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι που δεν χρειάζονται κανενός είδους «πατρονάρισμα».

Προσωπικά, και ως μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, παρακολουθώ την υπόθεση και αν χρειαστεί θα αναδείξω το θέμα και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ