Pellanet

Γ. Καμίνης: «Αλλοπρόσαλλη» η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό

«Αλλοπρόσαλλη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, σε δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα φορείς και κάτοικοι των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτή η «αλλοπρόσαλλη» πολιτική της κυβέρνησης, «σε συνδυασμό με την αδυναμία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και άλλα νησιά». Και οι συνθήκες «που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου και τείνουν να προσλάβουν μόνιμη μορφή, ούτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων ανταποκρίνονται, ούτε τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία της ζωής των κατοίκων τους εξασφαλίζουν» τόνισε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει κατά προτεραιότητα στις συζητήσεις που θα έχει με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα, την «απαρέγκλιτη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες». Επίσης, «να προχωρήσει αμέσως στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού».

Τέλος, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «πρέπει να συμβάλει, όπως εξ' αρχής έχω επισημάνει, στην ισόρροπη κατανομή της ευθύνης σε όλη τη χώρα. Η Αθήνα, με το παράδειγμά της, έχει δείξει τον δρόμο».

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!