Pellanet

Ρεσάλτο των βατραχανθρώπων στο πλοίο που ήταν φορτωμένο με τόνους κάνναβη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες και video από το ρεσάλτο των ανδρών του Λιμενικού στο ρυμουλκό πλοίο Ανδρέας που μετέφερε τόνους κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Ειδικότερα, η επιχείρηση έγινε πρωινές ώρες της 5ης Δεκεμβρίου. Αφού ελήφθησαν υπόψη οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η πορεία του ύποπτου σκάφους, η ασφάλεια των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που θα επιχειρούσαν καθώς και ο επιδιωκόμενος αιφνιδιασμός του 6μελους πληρώματος του ύποπτου πλοίου, αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η άμεση ακινητοποίησή του με ρεσάλτο σε αυτό από τους πλέον εκπαιδευμένους βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ακολούθως, τα έξι μέλη του πληρώματος, Συριακής υπηκοότητας, ακινητοποιήθηκαν και το εν λόγω σκάφος οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη Κρήτης. Ενώ αρχικά οι πληροφορίες από κύκλους του Λιμενικού έκαναν λόγο για ποσότητα κάνναβης που προσεγγίζει τους 10 τόνους, μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί έξι τόνοι, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6.177,800 kg) κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα). Η συγκεκριμένη ποσότητα ήταν συσκευασμένη σε 241 δέματα, επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες επί του πλοίου, ενώ η συνολική αξία του φορτίου ανέρχεται περίπου στα 70.000.000 ευρώ.

Η έρευνα επί του ρυμουλκού για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνεχίζεται από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για την εν λόγω υπόθεση διενεργείται περαιτέρω έρευνα της αρμόδιας Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές του εξωτερικού.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός συνεχάρησαν τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη και τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ