Pellanet

ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έκλεισε» κάθε κουβέντα για κυβέρνηση συνεργασίας

Με μια βιαστική κίνηση, που σχολιάστηκε έντονα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έκλεισε» κάθε κουβέντα για κυβέρνηση συνεργασίας σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Το κατηγορηματικό όχι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει το κόμμα του στη νέα κυβέρνηση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στον ομιλία του, στη Βουλή, ήρθε λίγα λεπτά αφού κατέβηκε από το βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές», ήταν η λακωνική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα έθεσε δυο όρους για να υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση: να μην συνοδεύεται από τα μέτρα και να μην ψηφιστεί με τη διευρυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Τώρα, όμως, πολλοί τον κατηγορούν ότι βιάστηκε να "κλείσει" την πόρτα της συναίνεσης.

Εξαρχής, ο κ. Σαμαράς είχε κάνει σαφές ότι για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα έπρεπε αυτή να έχει διάρκεια ζωής έξι εβδομάδες, να αποτελείται από τεχνοκράτες και όχι πολιτικούς και να είναι καθαρά διεκπεραιωτική: να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και να μη συμμετέχει σε αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου. Και αυτό το είχε τονίσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Τίποτα απ' όλα αυτά όμως δεν έγινε και τελικά, ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του πριν ξεκινήσει η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, είπε ότι θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και δεν εξέφρασε καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:37 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14:34 - «Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

13:58 - Κώστας Τσιάρας: Να επενδύσουμε στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη- Από κοινού με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες οι λύσεις για τη μυδοκαλλιέργεια

13:50 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Πέλλας

15:38 - Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών – Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

14:08 - Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

14:06 - MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.”

14:04 - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

11:20 - «Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κου Δημητρίου Βαρτζόπουλου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

11:15 - Θερινό σινεμά και τον Σεπτέμβριο στην Έδεσσα