Pellanet

Μπουτάρης «Λυπάμαι, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για το όνομα Μακεδονία»

«Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα χτες στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν τις χθεσινές δηλώσεις του κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε, χθες «απομονώθηκε μια φράση υπό ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου».

«Άλλωστε εκείνη την ώρα ήταν παρόντες κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και της παράταξης τον κυρίου Καλαφάτη, οι οποίοι δεν αντέδρασαν», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν ζήτησα ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τώρα για το Νίκος Γκάλης ρωτήθηκα και απάντησα για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα. Είναι γνωστό ότι είμαι Αρειανός, εξάλλου δεν είναι κακό να τιμούμε τους θρύλους εν ζωή».

«Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή», επεσήμανε και κατέληξε:
«Ας το σκεφτούν αυτό όλοι όσοι συνήθισαν να λένε άλλα μέσα κι άλλα έξω φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και την απώλεια της θέσης τους στο κοινοβούλιο. Και παρά τις συνέπειες που υφίσταται η χώρα συνεχίζουν να ομφαλοσκοπούν. Αυτοί που επιμένουν να μη βρεθεί συμβιβαστική λύση βλάπτούν τα συμφέροντα της χώρας. Το κλίμα σήμερα είναι φορτισμένο και πρέπει να το αποφορτίσούμε. Πρέπει να αφήσουμε τους διχασμούς και να δούμε νηφάλια την κατάσταση, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια».

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:00 - Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

14:53 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόσκληση & πρόγραμμα εορτασμού της 147ης Επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878, το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου 2025 στο Λιτόχωρο

13:38 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: 150 εκατ. ευρώ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Πέλλα και τις παραμεθόριες περιοχές.

12:48 - Δήμος Σκύδρας-Δράση ¨ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ¨

13:19 - Γιατί το πρώτο διεθνές νόμισμα λέει «Μακεδόνων» στα ελληνικά; (βουλγαρικό δημοσίευμα)

13:13 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ-Προσκληση για συσταση Ανοιχτου ΔικτΥου Διαβουλευσης και Σχεδιασμου Αγροτικου Τομεα

13:11 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

17:02 - ARGIROS Sold out συναυλία στη ΣΟΦΙΑ – Βουλγαρία

14:28 - Δήμος Έδεσσας-εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Guillain – Barre (Γκιλέν Μπαρέ)

14:23 - Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο που έγινε τον Οκτώβριο του 2017 στη Χαλκιδική