Pellanet

Πληρώνονται οι ροδακινοπαραγωγοί

Στην πληρωμή του 50% της οφειλής προς τους παραγωγούς προχωρούν οι συνεταιριστικές κονσερβοποιίες ΑΛΜΕΕ και VENUS, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την ΑTEbank. Σύμφωνα με τις διοικήσεις των δύο οργανώσεων, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου θα είναι στους λογαριασμούς των καλλιεργητών 12,5 ευρώ ανά κιλό συμπύρηνου ροδάκινου που παρέδωσαν το 2011 στη Venus, ενώ η ΑΛΜΜΕ θα καταβάλει τα χρήματα σταδιακά από τις 5 του μήνα και για ένα δεκαήμερο σε ποσοστό σχεδόν 50%. Και οι δύο θα εξοφλήσουν το υπόλοιπο της αξίας της παραγωγής σταδιακά μέσα στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ανάλογα με την πορεία της πληρωμής των παραγγελιών από το εξωτερικό. Από την πλευρά των ιδιωτικών βιομηχανιών κομπόστας και με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την αγορά, στη «λευκή λίστα» βρίσκονται η Intercomm Foods – έχει πληρώσει το 85% στους παραγωγούς -, η Κρόνος, Δαναΐς, η Παυλίδης, η ΕΛΒΑΚ και η Del Monte, η οποία παρέλαβε μικρές ποσότητες το 2011.
agronews

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιανουαρίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά