Pellanet

Μπουτάρης «Οι Χρυσαυγίτες δεν μιλάνε, μόνο χτυπάνε»

Νέα επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Χρυσαγίτες δεν ξέρουν τι θα πει διάλογος, δεν ξέρουν τι θα πει συμβούλιο, που ακούμε ο ένας τον άλλον, μαλώνουν, διαφωνούν αλλά μιλάνε. Οι Χρυσαγίτες δεν μιλάνε, χτυπάνε», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στους δύο δημοτικούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής τόνισε ότι έχουν προσβλητική στάση απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο. «Είχαμε μια αγωνία, όταν κάναμε για πρώτη φορά την πορεία μνήμης και εάν θα είχαμε αντιδράσεις από την Χρυσή Αυγή. Έχουμε δύο εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, απολαμβάνουμε την περιφρόνησή τους κάθε φορά. Περιφρονεί το δημοτικό συμβούλιο ο κύριος αυτός (σσ Αρτέμης Ματθαιόπουλος). Το περιφρονεί με την έννοια ότι έρχεται, εκφωνεί κάποια υβριστικά ή εμπρηστικά λόγια και σηκώνεται και φεύγει», σημείωσε ο δήμαρχος.

Για το τέρας του αντισιμιτισμού μίλησε ο αντιπρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ, Νικόλαος Βαρσακέλης, σημειώνοντας πως «την τελευταία 10ετία αρχίζει και εμφανίζεται σε όλη την Ευρώπη». «Δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή, αλλά το βλέπουμε σε πολλες ευρωπαϊκές χώρες, ακροδεξιές παρατάξεις να έχουν σημαντική πολιτική δύναμη. Και όπως έλεγε ο Μάνος Χατζηδάκης, εάν στον καθρέπτη δεν αναγνωρίζεις το τέρας, πάει να πει ότι αρχίζεις και του μοιάζεις. Η ευρωπαϊκή κοινωνία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αρχίζει και μοιάζει με αυτό το τέρας, αλλά ελπίζουμε να είναι κάτι προσωρινό», τόνισε.

«Η πόλη ακούει περισσότερο πλέν την φωνή των 50.000 συμπολιτών της. Αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα σήμερα που τα ακροδεξιά κόμματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και ο αντισιμιτισμός βρίσκεται σε άνοδο, πως η φωνή έχει σημασία», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Σεφιχά.

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00