Pellanet

Μπλόκο στην επιστροφή των παρακρατήσεων στους συνταξιούχους μέχρι να συμφωνήσουν οι θεσμοί

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσει σχεδόν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων έως τον Αύγουστο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Σημείωσε πως σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα 85.000 κύριες συντάξεις, ενώ προσέθεσε ότι το τελευταίο δίμηνο έχει ξεμπλοκάρει η καταβολή των επικουρικών.

Τόνισε ότι τα οικονομικά του ΕΦΚΑ έχουν βελτιωθεί κι έτσι θα είναι δυνατό να γίνουν κάποιες διορθώσεις, ειδικά μετά τη λήξη του Μνημονίου.

Διευκρίνισε ωστόσο πως οτιδήποτε αφορά το ασφαλιστικό προαπαιτεί συμφωνία με την τρόικα, και παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παρακρατήσεις υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ) αν δεν συμφωνήσουν οι θεσμοί.

Αναφερόμενη στο ύψος των εισφορών, η υπουργός Εργασίας διέψευσε ότι υπάρχουν αυξήσεις, λέγοντας ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν.

Παραδέχτηκε ότι ένα μέρος των εργαζόμενων πληρώνει μεγάλες εισφορές, όμως τόνισε πως πρόκειται για μικρό αριθμό έναντι του συνόλου.

Η τοποθέτηση της κ. Αχτσιόγλου ήλθε στον απόηχο σύστασης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για μείωση των εισφορών που βαραίνουν τις μεικτές αποδοχές των χαμηλόμισθων, καθώς διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να διολισθήσουν σε καθεστώς μαύρης εργασίας.

Η υπουργός πάντως υποστήριξε ότι το κυριότερο πρόβλημα σήμερα δεν είναι η αδήλωτη εργασία όσο η υποδηλωμένη εργασία, δηλαδή άνθρωποι που δουλεύουν με πλήρες ωράριο αλλά εμφανίζονται να ημιαπασχολούνται.

Η κ, Αχτσιόγλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις μετά την έξοδο από το Μνημόνιο.

Υποστήριξε ακόμη η μείωση του αφορολογήτου δεν θα έλθει το 2019, όπως φαίνεται να προβλέπει ο ΟΟΣΑ, αλλά το 2020, λέγοντας πως το εν λόγω μέτρο συνδέεται με τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, ο οποίος επιτυγχάνεται.

Πηγη:e-dimosio.gr

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ