Pellanet

Σεροτονίνη: 7 τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση

Αν ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, πηγαίνετε ένα μακρύ χαλαρωτικό περίπατο, κάντε ένα ζεστό αφρόλουτρο και μην παραλείπετε να τρώτε τις κατάλληλες τροφές.

Και όταν λέμε κατάλληλες, δεν εννοούμε μία μεγάλη φέτα σοκολατένιου κέικ, το οποίο μπορεί να βελτιώσει προσωρινά τη διάθεσή σας, οι τύψεις που θα νιώσετε όμως μετά για τις θερμίδες που πήρατε, θα σας κάνουν να μετανιώσετε για την παρορμητικότητά σας.

Το ιδανικό είναι να φάτε μη επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σεροτονίνη.

Η σεροτονίνη είναι μία πρωτεΐνη με βασικό δομικό της λίθο το αμινοξύ τρυπτοφάνη.

Η ορμόνη δρα ως νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Χαμηλά επίπεδά της έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση κατάθλιψης, άγχους και θυμού, καθώς και με ημικρανίες και διπολική διαταραχή.

Για το λόγο αυτό έχει χαρακτηριστεί και ως η ορμόνη της ευτυχίας, καθώς όταν υπάρχει σε ικανοποιητικές ποσότητες βοηθά στη ρύθμιση και τη βελτίωση της διάθεσης και την πρόληψη της κατάθλιψης.

Εκτός από χαλάρωση και ηρεμία, η σεροτονίνη επηρεάζει την όρεξη, τον ύπνο, τη διάθεση για σεξ, τη θερμοκρασία του σώματος και την διάθεση για επικοινωνία που έχει ο καθένας. Είναι επίσης σημαντική για το σωματικό μας βάρος.

Τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο ανεβάζουν ο ήλιος, τα αθλήματα έντασης και ορισμένες τροφές που περιέχουν την ουσία.

Δείτε 7 τροφές που είναι πλούσιες σε σεροτονίνη:

- Καρύδια
- Καρύδια πεκάν
- Ανανάς
- Μπανάνα
- Ακτινίδια
- Δαμάσκηνα
- Ντομάτες

 

Πηγή: onmed.gr

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.