Pellanet

Δυστύχημα με 22 παιδιά νεκρά στην Ελβετία

Τραγική κατάληξη είχε για 28 ανθρώπους, ανάμεσά τους 22 παιδιά, μία εκδρομή για σκι στην Ελβετία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε στα τοιχώματα ενός τούνελ, στην πόλη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, με αποτέλεσμα να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους.

Το βελγικό τουριστικό λεωφορείο, με τους συνολικά 52 επιβαίνοντες, καρφώθηκε μετωπικά στα τοιχώματα τούνελ κοντά σε χώρο στάθμευσης έκτακτης ανάγκης στο ελβετικό καντόνι του Valais.

Νεκροί είναι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, οι δυο οδηγοί (είναι σύνηθες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με πούλμαν να υπάρχουν δυο οδηγοί) και δυο από τους συνοδούς των παιδιών.

Οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου ήταν Βέλγοι, που επέστρεφαν στη χώρα τους μετά τις χειμερινές διακοπές τους στην Ελβετία, όπου είχαν πάει για σκι στην περιοχή Βαλ ντ' Ανιβιέρ.

Από τη σύγκρουση έχουν τραυματιστεί 24 από τους επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής Βαλέ, ενώ άλλοι διεκομίστηκαν με ελικόπτερα στη Βέρνη και τη Λωζάνη.

Τα παιδιά που βρίσκονταν στο μοιραίο πούλμαν έμεναν στα βελγικά χωριά Λόμελ και Χεβερλέ.

Τα αίτια της πρόσκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Η αστυνομία της Ελβετίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να ρίξει φως στα αίτια του μοιραίου δυστυχήματος.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:19 - Στοχευμένο workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:14 - Λιτόχωρο: Κλειστό τμήμα δρόμου λόγω έργων ΔΕΔΔΗΕ στις 17-19 Οκτωβρίου (08:00-14:00)

11:12 - VEGORITIDA APPLE FESTIVAL – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

11:09 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

19:52 - Ευχαριστήριο του Δήμου Δίου-Ολύμπου προς το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για τη συμμετοχή του στα εγκαίνια της «19ης Γιορτής του Αγρότη & Κτηνοτρόφου»

19:50 - Συνελήφθη ένα άτομο για 13 κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην Βέροια

19:49 - Σάκης Αρναούτογλου: Οι Κάτοικοι της Αχλάδας Φλώρινας αντιμέτωποι με κρατική αδιαφορία – Η Κομισιόν ρίχνει το βάρος στην Ελληνική Κυβέρνηση.

19:47 - Θεοδώρα Τζάκρη – Ευχές στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο Δέβρελη

19:46 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντας» του Δήμου Έδεσσας

19:43 - Τρέχουμε …Δεν κοιμόμαστε. Το μεγαλύτερο νυχτερινό δρομικό πάρτυ της χώρας με τους ΟΝΙΡΑΜΑ στους Αμπελόκηπους