Pellanet

Το Δ.ΙΕΚ Αριδαίας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης

Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης χθες Πέμπτη 19 Απρiλίου.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκε στα γραφεία του ΙΕΚ, ο διευθυντής κ. Γιόρτσος και οι συνεργάτες του και τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια των ειδικοτήτων.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση εργασίας στα γραφεία διοίκησης του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ όπου παρευρέθηκαν και οι βουλευτές κ. Τζάκρη, & κ. Σηφάκης αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου Αλμωπίας, κ. Βέσκος, Σωτηριάδης και Τσιμτσιρίδης.

Ο κ. Γιόρτσος κατέθεσε αιτήματα για τον οργανισμό και σχετικό υπόμνημα και ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το μέγεθος του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, το εύρος δράσεών του και τα υψηλά ποσοστά αποκατάστασης των αποφοίτων του.

Ακολούθησε σύσκεψη δύο περίπου ωρών στην οποία συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές των σχολείων Τεχνικής Εκπαίδευσης του συγκροτήματος (ΕΠΑΛ, ΕΚ, ΕΣΠΕΡΙΝΟ), κ. Αστρανίδης, Όρλης, Παπανικολάου αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου.

Την σύσκεψη υποστήριξαν γευστικά οι Αρτοζαχαροπλάστες και οι Chef του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με εντυπωσιακά κεράσματα και επώνυμες ετικέτες ελληνικών οίνων.

Ο υφυπουργός απάντησε στα σχετικά ερωτήματα με θέμα Επαγγελματικά Δικαιώματα, Πλαίσιο Προσόντων, Πιστοποίηση Αποφοίτων αλλά και ολιγομελή τμήματα ενώ ομόφωνα όλες οι συστεγαζόμενες μονάδες κατέθεσαν αίτημα για την κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων που θα εξυπηρετεί τα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Αριδαίας και που τόσο έχει ανάγκη.

Το Δ. ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κατέθεσε επίσης προτάσεις τόσο για το Θεσμικό Πλαίσιο της Επαγγελματικής Κατάρτισης, όσο και για τη συλλειτουργία με τις άλλες μονάδες ενώ επαναλήφθηκε το αίτημα για ίδρυση ΣΔΕ στην Αλμωπία, προσπάθεια που από πέρυσι ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Ακολούθησε επίσκεψη του υφυπουργού στα Λουτρά, και παράθεση γεύματος παρουσία και των βουλευτών.

Την επίσκεψη και την σύσκεψη που ακολούθησε κάλυψε τηλεοπτικά η Pella TV.

Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εκφράζει την ικανοποίησή του και ευχαριστεί τον υφυπουργό για την επιλογή να επισκεφθεί το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κατά την παρουσία του στον Ν. Πέλλας και αναμένει την έμπρακτη στήριξη στα αιτήματα που κατατέθηκαν, κάτι που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίας και την ποιότητα σπουδών ενός ΙΕΚ με το μέγεθος και τις απαιτήσεις αυτές.

 

[gallery size="large" ids="51153,51154,51155,51156,51157,51158,51159,51160,51161,51162,51163,51164,51165,51166"]

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025