Pellanet

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με εκπτώσεις στα πρόστιμα και πολιορκία οφειλετών για πληρωμή ή υπαγωγή στη ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας με στόχο να μπουν στα ταμεία περίπου 7 δισ. ευρώ. Η οφειλή θα μπορεί να εξοφθληθεί έως και σε 60 μηναίες δόσεις των 150 ευρώ τουλάχιστον. Ως κίνητρο για την υπαγωγή στη ρύθμιση το υπουργείο Οικονομικών θα προσφέρει έκπτωση από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης υποβολής έως και 80%. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που για αρχικό χρέος 1.000 ευρώ έχει χρεωθεί προσαυξήσεις 500 ευρώ (συνολική οφειλή 1.500 ευρώ) θα μπορεί με την υπαγωγή στη ρύθμιση να γλιτώσει έως και το 80% των προσαυξήσεων δηλαδή 400 ευρώ (τελικό ποσό οφειλής με υπαγωγή στη ρύθμιση 1.100 ευρώ). Εφόσον ο οφειλέτης αποδειχθεί συνεπής στους όρους υπαγωγής στη ρύθμιση, θα παγώνουν και οι διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων. Παράλληλα, θα δίνεται τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας: οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις αλλά ήταν ασυνεπείς, θα μπορούν αν υπαχθούν στη νέα ρύθμιση. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ. Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών θεωρούνται εισπράξιμα περίπου τα 7 δισ., τα οποία αφορούν περίπου 500.000 φορολογουμένους.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας