Pellanet

Κλιμάκιο της Google στην Έδεσσα για την ταυτοποίηση αξιοθέατων χώρων

Κλιμάκιο της Google & συγκεκριμένα του τμήματος Grow Greek Tourism επισκέφθηκε την Έδεσσα για την ταυτοποίηση των χώρων αξιοθέατων για την διευκόλυνση των επισκεπτών της Έδεσσας & της Ορεινής Πέλλας.

Ειδικότερα οι άνθρωποι της Google έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να ανταποκρίνεται ο προορισμός σε επίπεδο πληροφόρησης σχετιζόμενο με την κάρτα πόλης της Έδεσσας, την Edessa City Card που αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από το τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας του Δήμου Έδεσσας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτιστικού τουρισμού κ.Ευάγγελο Κυριακού η Edessa City Card όπως και οι τεχνολογίες αξιοθεάτων της Google κινούνται στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των επισκεπτών προκειμένου η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη και ταυτόχρονα αλληλεπιδραστική. Με δεδομένο πάνω από τα 2/3 των επισκεπτών παγκοσμίως κινούνται μεμονωμένα όλα τα εργαλεία ψηφιακά και συμβατικά θα πρέπει να μπορούν να υποστηρίζουν όσο τον δυνατόν καλύτερα και τον επισκέπτη και τον προορισμό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώνουμε ότι η Edessa City Card βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν εύκολα και οικονομικά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και παράλληλα βοηθούν τον προορισμό να παρέχει υπηρεσίες δικτύωσης και εμπειριών 365 μέρες το χρόνο. Η κάρτα πόλης διατίθεται από το δικτυακό τόπο της Έδεσσας και ήδη την προμηθεύονται επισκέπτες της περιοχής ενώ θα διευκολύνει σημαντικά τις μαθητικές εκδρομές και τα συνέδρια που οργανώνονται στην περιοχή. Μια καλή πρακτική, η οποία πρόσφατα πήρε πανελλήνιο αργυρό βραβείο, και που καλά είναι να εισαχθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Ελληνικού Τουρισμού.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+