Pellanet

Η αφρικανική σκόνη «καταπίνει» την Ελλάδα -Εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες (βίντε)

Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες, που αποκαλύπτουν το «νέφος» της αφρικανικής σκόνης να σκεπάζει ένα μεγάλο τμήμα της Ελλάδας, έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η παρακάτω δορυφορική εικόνα που δημοσιοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr το πρωί της Μ. Τετάρτης (στις 12:00 το μεσημέρι) δείχνει τη σημαντική συγκέντρωση σκόνης πάνω από τη χώρα μας που προέρχεται από τη Λιβύη και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 27/04.
Δορυφορική εικόνα που δείχνει ένα πυκνό νέφος αφρικανικής σκόνης να πλησιάζει την Ελλάδα από τα δυτικά
Η δορυφορική εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr / Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Η αφρικανική σκόνη «κατεβαίνει» και σε χαμηλά υψόμετρα

Το φαινόμενο σύμφωνα με το meteo.gr είναι πιο έντονο στα χαμηλά υψόμετρα στη Δυτική Ελλάδα (π.χ. την Κέρκυρα και την Καλαμάτα).

Στη Βόρεια Ελλάδα οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης εντοπίζονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, περί τα 3 km ύψος.
Παχύ το «νέφος» της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Επιπλέον, στη Νότια Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης, το στρώμα της αφρικανικής σκόνης είναι πιο παχύ συγκριτικά με περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως η Αλεξανδρούπολη και η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η αφρικανική σκόνη ακολουθεί την πορεία των θερμών αερίων μαζών που κινούνται προς τα Βαλκάνια και δεν αναμιγνύονται με τις ψυχρές επιφανειακές, αλλά καθώς είναι ελαφρύτερες κινούνται σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3