Pellanet

Νέα χαλάρωση αναμένεται στα capital controls εντός του μήνα

Μέσα στον Μάιο πιθανότατα έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls και θα αφορά τη µεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από τις επιχειρήσεις, όπως και τη διεύρυνση του ορίου για µεταφορά ποσών στο εξωτερικό από ιδιώτες.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα υπήρξε συζήτηση για το θέµα µεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος. Η νέα χαλάρωση, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος», είναι ακόµα ένα βήµα προς την πλήρη άρση των capital controls, η οποία θα σηµατοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα για το ελληνικό τραπεζικό σύστηµα.

Από τον Οκτώβριο του 2018 έχουν καταργηθεί οι περιορισµοί για αναλήψεις µετρητών στο εσωτερικό της χώρας. Περιορισµός στα 4.000 ευρώ το δίµηνο ισχύει για τις µεταφορές ποσών στο εξωτερικό από ιδιώτες.

Τώρα το όριο αυτό αναµένεται να διευρυνθεί στα 5.000 µε 6.000 ευρώ το δίµηνο. Η νέα χαλάρωση θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που εισάγουν προϊόντα και πρώτες ύλες από το εξωτερικό, προκειµένου να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δραστηριότητά τους.

Σύµφωνα µε όσα ισχύουν σήµερα, επιτρέπονται οι συναλλαγές νοµικών προσώπων ή επιτηδευµατιών προς το εξωτερικό έως το ποσό των 100.000 ευρώ ηµερησίως, µε την προσκόµιση των σχετικών παραστατικών και τιµολογίων στην τράπεζα, ενώ ο επιχειρηµατίας δηλώνει πως δεν έχει καταθέσει τα ίδια παραστατικά σε άλλη τράπεζα. Για ποσά άνω των 100.000 ευρώ η έγκριση δίνεται από επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος. Με τη νέα χαλάρωση οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από τις τράπεζες.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαΐου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3

19:33 - ”ΓΕΛ Κρύας Βρύσης– Γεώργιος Τραπεζανλίδης” – Ένα όνομα, μια σπουδαία παρακαταθήκη με την ονοματοδοσία του σχολείου