Pellanet

Παγκόσμιος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Ναδάλ και προκρίθηκε στον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ στο χώμα, στη Μαδρίτη και προκρίθηκε στον τελικό. Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση ο Έλληνας τενίστας επικράτησε για πρώτη φορά απέναντι στον σπουδαίο Ισπανό και επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Το ξεκίνημα του αγώνα μας έδειξε το τι θα επακολουθούσε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε με το "καλημέρα" στον σπουδαίο αντίπαλο του πως δεν θα είναι εύκολη λεία. Οι δύο αθλητές έκαναν δύο γρήγορα break, στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς του μέχρι το νέο γύρο από break και break back κα και κάπως έτσι φτάσαμε στο 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του και έπειτα κράτησε το δικό του για να πάρει το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο Ναδάλ έπιασε καταιγιστικό ρυθμό παίζοντας φουλ επιθετικά απέναντι στον Τσιτσιπά. Ανέβηκε περισσότερες φορές στο φιλέ, έκανε κρίσιμο break στο έκτο game του σετ το οποίο στη συνέχεια κατέκτησε με 6-2.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν με δυσκολία το σερβίς τους μέχρι το πέμπτο game. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2. Ο Έλληνας τενίστας έκανε νέο break στον Ισπανό για να προηγηθεί με 5-2. Ο Ναδάλ απάντησε με break στον Τσιτσιπά και μείωσε σε 5-3. Το επόμενο game ήταν συναρπαστικό και ταυτόχρονα το τελευταίο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε τέσσερα match point για να καταφέρει να φτάσει στη νίκη!

 

sport24.gr

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:34 - Καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας στο Βαρόσι

21:39 - Αναζητώντας την Πέλλα στους παλαιούς χάρτες

21:33 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει ημεδαπό άνδρα στην Πέλλα, με τη ”μέθοδο του λογιστή”

21:27 - Δυναμική η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη BEYOND Expo 2026

20:13 - Συνέντευξη με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Πέλλας, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη στον pellaFm 103,3

16:17 - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026

13:45 - Πέτρινο Σώμα | Stonebody CREO DANCE COMPANY Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας 5 & 6 Ιουλίου 2026 Ώρα 20.00

13:32 - Το κεράσι στο επίκεντρο της γεύσης, της δημιουργίας & της διασκέδασης.

09:45 - Αποκαλυπτήρια μνημείου και μετονομασίας οδού στη μνήμη της πεσούσης εν ώρα καθήκοντος Ανθυπαστυνόμου ε.α. Μαρίας Ζαφείρη στη Σιθωνία Χαλκιδικής

11:53 - Δύο νύχτες, δύο ορχήστρες, μία γιορτή μουσικής