Pellanet

Πρώτη κατοικία: «Ράλι» δανειοληπτών με 2.500 αιτήσεις στην πρεμιέρα -Πότε βγαίνει η απάντηση

Περισσότερες από 2.500 δηλώσεις «κόκκινων» δανειοληπτών υποβλήθηκαν κατά την πρεμιέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτό υποστήριξε ο κ. Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, σημειώνοντας ότι παρά το αυξημένο ενδιαφέρον των «κόκκινων» δανειοληπτών, ήδη από την πρώτη ημέρα, «εν τέλει δεν είχαμε κάποιο τεχνικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο OpenTV ο κ. Κουρμούσης, «η αίτηση ολοκληρώνεται μετά από μια εβδομάδα, για να έρθουν όλα τα στοιχεία αυτόματα ώστε ο πολίτης να μη χρειάζεται να μαζεύει χαρτιά. Το μόνο που χρειάζεται να έχει είναι το πιστοποιητικό βαρών από το Υποθηκοφυλακείο. Ολα τα υπόλοιπα θα τα βρει μέσα στην πλατφόρμα».

Ο κ. Κουρμούσης υποστήριξε πάντως ότι για να εξασφαλιστεί ότι η δήλωση στην πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία θα γίνει σωστά «χρειάζεται η συμβολή ενός δικηγόρου».
Προστασία πρώτης κατοικίας: Σε χρόνο - «εξπρές» ο έλεγχος της αίτησης

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της αίτησης για την πρώτη κατοικία ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους εξήγησε ότι η απάντηση «για το αν θα είναι κάποιος επιλέξιμος ή όχι δίνεται σε 7 ημέρες. Εφόσον είναι επιλέξιμος, τότε μέσα σε ένα μήνα η τράπεζα δίνει πίσω τη λύση ρύθμισης που προβλέπει ο νόμος. Δηλαδή 25 χρόνια εξόφληση, 2% επιτόκιο και διαγραφή του υπόλοιπου δανείου που ξεπερνά την αξία του σπιτιού. Επίσης, από την πρώτη στιγμή, ο επιλέξιμος θα γνωρίζει το ύψος της επιδότησης που θα πάρει από το κράτος» τόνισε ο Φώτης Κουρμούσης.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραμείνει σε λειτουργία για έξι μήνες, μέχρι τα τέλη του 2019. Σε αυτό το διάστημα εκτιμάται ότι θα γίνουν 180.000 αιτήσεις από «κόκκινους» δανειολήπτες, με τους 50.000 εξ αυτών να αφορούν σε μικρά επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία.

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ