Pellanet

Αυτό είναι το email που στέλνει η εφορία για συμψηφισμούς επιστροφών με οφειλές

Με ένα email θα ενημερώνει η Εφορία τους φορολογούμενους για συμψηφισμούς επιστροφών με οφειλές. Το μήνυμα θα το στέλνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τα πρώτα e-mail για τους μαζικούς συμψηφισμούς οφειλών με επιστροφές φόρου εισοδήματος άρχισαν να καταφθάνουν στους φορολογούμενους-οφειλέτες με το σχετικό μήνυμα να αναφέρει τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015- 2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη Δ.Ο.Υ. σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Eκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet (www.aade.gr)».
Η ΑΑΔΕ άρχισε τους αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος

Η ΑΑΔΕ άρχισε από την Τρίτη τους αυτόματους συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου εισοδήματος που αφορούν τα έτη 2015 – 2019 με μη ρυθμισμένα χρέη των φορολογούμενων. Εκτός από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου συμψηφίζονται και τα ποσά που έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι σε τράπεζα και μέχρι τώρα βρίσκονταν σε εκκρεμότητα στην εφορία τους.

Το 62% όσων έλεγξε η ΑΑΔΕ φοροδιέφευγαν! Γιατί φοβούνται νέο κύμα φοροδιαφυγής από ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόκειται για τις λεγόμενες υπερεισπράξεις, τα ποσά δηλαδή που καταβλήθηκαν από τους φορολογούμενους αλλά δεν πιστώθηκαναυτόματα σε οφειλή/ρύθμιση και εμφανίζονται στη Δ.Ο.Υ. ως εκκρεμότητα επιστροφής / συμψηφισμό.
Όπως έχει διαπιστώσει η ΑΑΔΕ, πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν κατά λάθος μεγαλύτερα ποσά από το υπόλοιπο της οφειλής τους ενώ άλλοι εξοφλούν ένα φόρο ή τη δόση μιας ρύθμισης σε λανθασμένη Ταυτότητα Οφειλής. Οι υπερεισπράξεις αυτές συμψηφίζονται τώρα με μη ρυθμισμένες οφειλές των φορολογούμενων.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές