Pellanet

Λύσεις ζητά ο Καρασμάνης για τους συλλόγους καρκινοπαθών και “Αγία Σκέπη” Έδεσσας

Οι παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμόδιους Υπουργούς αφορούν:

1) Την κατάθεση ως αναφορά του αιτήματος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων στον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη του Συλλόγου από το Νοσοκομείο Έδεσσας καθώς εδώ και πολλά χρόνια, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων προκειμένου να συνδράμει στην στήριξη των νοσούντων, των συγγενών αυτών καθώς και στους φίλους του συλλόγου, λειτουργούσε τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης μέσα από τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος « Σταύρου Νιάρχου» . Φέτος όμως δεν δύναται ο σύλλογος να στηρίξει οικονομικά τη δράση αυτή, οπότε ζητούν να γίνει τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.

2) Την κατάθεση ως αναφορά της επιστολής διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό & ειδικές ανάγκες « Η Αγία Σκέπη» στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις ελλείψεις στην παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσα στο γενικό σχολείο, καθώς για μία ακόμη χρονιά, όπως υποστηρίζουν, οι μαθητές αυτοί που φοιτούν στο γενικό σχολείο βρίσκονται στο περιθώριο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος διότι στερούνται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου το ανθρώπινο δικαίωμά τους να μορφωθούν ισότιμα με τους συνομήλικούς τους λόγω της μη ύπαρξης ενός υποστηρικτικού πλαισίου ικανού να εντάξει, να προστατεύσει, να εκπαιδεύσει και να μορφώσει αυτούς τους μαθητές.

Με τις κοινοβουλευτικές του αυτές παρεμβάσεις ο Βουλευτής, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αυτών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00